Toxiinfecțiile alimentare în municipiul Chișinău în etapa actuală
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
584 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-02 21:45
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
613.2-099(478-25) (1)
Dietă. Principii de nutriţie aplicate la hrană şi alimente (181)
SM ISO690:2012
APOSTOLOVA, Larisa, COVRIC, Zinaida. Toxiinfecțiile alimentare în municipiul Chișinău în etapa actuală. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină , 2019, nr. 4(82), pp. 380-381. ISSN 1729-8687.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină
Numărul 4(82) / 2019 / ISSN 1729-8687 /ISSNe 2587-3873

Toxiinfecțiile alimentare în municipiul Chișinău în etapa actuală

CZU: 613.2-099(478-25)

Pag. 380-381

Apostolova Larisa, Covric Zinaida
 
Centrul de Sănătate Publică Chişinău
 
 
Disponibil în IBN: 31 martie 2020


Rezumat

Așadar, măsurile de control și de răspuns privitor la prevenirea toxiinfecțiilor alimentare vor fi axate pe următoarele domenii prioritare:  Promovarea modului sănătos de viață. Crearea și implementarea programelor educaționale pentru diferite categorii de populație.  Asigurarea populației cu produse alimentare de calitate.  Educarea consumatorilor, precum și oferirea informației depline cu privire la produsele fabricate.  Influența complexă asupra determinanților legați de apariția și răspândirea toxiinfecțiilor alimentare.  Consolidarea rolului sectorului de sănătate în îmbunătățirea calității nutriției și sporirea inofensivității alimentelor.  Monitorizarea și evaluarea permanentă a situației epidemi