Articolul precedent |
Articolul urmator |
526 2 |
Ultima descărcare din IBN: 2021-01-21 18:15 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
577.15:581.19:632.937:57.08 (1) |
Bazele materiale ale vieții. Biochimie. Biologie moleculară. Biofizică (664) |
Fiziologia plantelor (526) |
Boli ale plantelor. Dăunători și organisme vătămătoare pentru plante. Protejarea plantelor (977) |
Tehnici biologice, echipament şi metode experimentale în general (194) |
SM ISO690:2012 ЧЕБАН, Анна. Ингибиторы белковой природы гидролитических ферментов бобовых растений и возможность их использования в качестве экологически чистых средств биологической защиты растений. In: Protecția Plantelor în Agricultura Convențională și Ecologică, 10-12 decembrie 2018, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Tipogr. „Biotehdesign“, 2018, pp. 361-364. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Protecția Plantelor în Agricultura Convențională și Ecologică 2018 | ||||||
Conferința "Consolidarea capacităților regionale pentru aplicarea tehnologiilor ecologice în sistemele integrate de gestionare a dăunătorilor" Chişinău, Moldova, 10-12 decembrie 2018 | ||||||
|
||||||
CZU: 577.15:581.19:632.937:57.08 | ||||||
Pag. 361-364 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
In 22 local genotypes of legumes (soybeans, beans and chickpeas), the magnitude of anti-proteolytic activity with respect to trypsin, chymotrypsin and two enzymes from microorganisms Fusarium oxysporum (Schlecht.) Snyd. et Hans (Exo-Protenases I and II) was measured. Proteins from seeds of four genotypes (chickpeas-MDI 02482, MDI 02497, MDI 02410, beans-MDI 01474) inhibit 100% of the activity of proteinases from microorganisms. They can be used as a source of environmentally friendly substances of protein nature for presowing seed treatment to enhance the plant immunity. |
||||||
Cuvinte-cheie seeds, chickpea, bean, soybeans, trypsin, chymotrypsin, Fusarium, microorganism |
||||||
|