Articolul precedent |
Articolul urmator |
511 29 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-14 14:13 |
SM ISO690:2012 CLAICNET, Anatol. Adaptarea metodei de absorbție atomică cu atomizare electrotermică la determinarea arsenului în băuturi alcoolice. In: Viitorul ne aparţine, 29 aprilie 2015, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, 2015, Ediția 5, p. 106. ISBN 978-9975-3036-5-1. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Viitorul ne aparţine Ediția 5, 2015 |
||||||
Conferința "Viitorul ne aparţine" Chișinău, Moldova, 29 aprilie 2015 | ||||||
|
||||||
Pag. 106-106 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Teza |
||||||
Arsenul este un element chimic care formează compuşi foarte toxici pentru organismul uman. Astfel organizaţiile internaţionale impun un control riguros asupra acestui element în produsele alimentare. Compuşii arsenului se găsesc în alimente în strugurii trataţi cu pesticide ce conțin As, tutun şi produsele de origine marină, cît şi alte produse alimentare. Scopul lucrării constă în elaborarea unei metode de analiză a arsenului în produsele alcoolice. Metoda este elaborată la spectrofotometru AA-6300 produs de compania SHIMADZU. Analiza arsenului în produsele alimentare prin metoda de absorbţie atomică electrotermală este o metodă avansată, rapidă, şi necesită cantităţi mici de probă. Dar pentru aceasta este nevoie de determinat etapele optimale de mineralizare a probei, modificatorul potrivit şi utilizarea unei metode de analiză a arsenului cu scopul de a determina validarea metodei de analiză propusă. A fost studiată interferența a mai multor cationi și anioni ce se găsesc în produsele alcoolice, asupra procesului de analiză a arsenului. S-a constatat că fosfații diminuează valoarea semnalului analitic a arsenului. |