Articolul precedent |
Articolul urmator |
621 41 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-12-03 13:20 |
SM ISO690:2012 IVANOV, Veronica. Turismul rural - o perspectivă reală în dezvoltarea satului moldovenesc. In: Viitorul ne aparţine, 5-6 octombrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, 2017, Ediția 7, p. 54. ISBN 978-9975-3036-5-1. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Viitorul ne aparţine Ediția 7, 2017 |
||||||
Conferința "Viitorul ne aparţine" Chișinău, Moldova, 5-6 octombrie 2017 | ||||||
|
||||||
Pag. 54-54 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Teza |
||||||
În statele dezvoltate, turismul rural şi agroturismul joacă un rol important pentru sectorul economic. Din păcate, în Republica Moldova acest fenomen este dezvoltat insuficient şi merită toată atenţia. Turismul contribuie la protejarea mediului, identităţii culturale locale, asigură echilibrul eco-cultural şi social dintre oraş-sat. Totodată, turismul rural şi agroturismul constituie o sursă complimentară de resurse financiare pentru populaţia rurală, ceea ce ar putea stopa depopularea satelor Republicii Moldova. O pensiune turistică trebuie să urmărească scopul de a oferi cele mai bune servicii agroturistice şi în cadrul regiunii să fie lider pe piaţă, să-şi stabilească obiective clare de dezvoltare a afacerii. Analiza potenţialului turistic al comunei, cu stabilirea zonelor de interes turistic, resurselor turistice naturale şi antropice, potenţialului etnografic şi meşteşugăresc, este obigatorie. Al doilea pas este amenajarea gospodăriei pentru a primi turiştii, antreprenorul se va asigura că are destule sufragerii şi spaţii publice accesibile oaspeţilor, bucătărie la îndemâna turiştilor, amplasarea unor atracţii speciale, va asigura confortul şi intimitatea în dormitoare etc. Înregistrarea afacerii se face la Camera Înregistrării de Stat, întreprinzătorului îi revine sarcina să întreprindă de sine stătător o serie de activităţi contractate, legate de organizarea nemijlocită a afacerii- stabilirea relaţiilor cu furnizorii, recrutarea şi selectarea personalului, promovarea afacerii, etc. În funcţie de caracteristicile construcţiei, calitatea dotărilor şi a serviciilor oferite, pensiunea agroturistică trebuie să fie clasificată şi să i se atribuie un număr anumit de stele. Clasificarea are ca scop prioritar protecţia turiştilor, reprezentând o formă codificată a nivelului de confort şi a calităţii serviciilor oferite. Clasificarea se face de către Ministerul Turismului. Doar după parcurgerea acestor etape antreprenorul îşi poate începe activitatea în domeniul menţionat. |