Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
819 15 |
Ultima descărcare din IBN: 2021-08-02 11:37 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
575:633.35 (1) |
Genetică generală. Citogenetică generală (427) |
Plante de nutreț cu excepţia ierburilor (120) |
SM ISO690:2012 CELAC, Valentin. Aprecieri fenotipice şi genotipice la soiurile de fasoliţă (Vigna unguiculata (L.) Walp.). In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2018, nr. 1(48), pp. 59-62. ISSN 1857-0461. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 1(48) / 2018 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
CZU: 575:633.35 | ||||||
Pag. 59-62 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Cercetările genetice şi de ameliorare denotă că fasoliţa posedă o adaptabilitate înaltă, potenţialul caracterelor fenotipice, genotipice ale plantelor se realizează în condiţiile pedoclimatice ale Moldovei, ea poate fi introdusă cu succes în agricultură. Pentru diversificarea culturilor agricole producătoare de proteină, utilizarea lor în alimentație şi procesare este oportună cultivarea soiurilor omologate de fasoliţă Dina şi Ina, elaborate la Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor. Ameliorarea fasoliţei prevede utilizarea caracterelor cu heritabilitate înaltă: perioada de vegetaţie, talia plantei, numărul ramurilor pe plantă, lungimea păstăii şi masa boabelor |
||||||
Cuvinte-cheie fasoliţa, heritabilitate., fenotip, genotip, ameliorare, soi, productivitate |
||||||
|