Compoziţia chimica a şrotului din miez de nuci Juglans Regia l.
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
711 24
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-04 20:58
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
[547.9+664.68]:634.51 (1)
Chimie organică (484)
Brutărie. Pâine. Produse de panificaţie (72)
Nucifere. Fructe cu coajă tare (62)
SM ISO690:2012
GROSU, Carolina. Compoziţia chimica a şrotului din miez de nuci Juglans Regia l.. In: Competitivitatea şi inovarea în economia cunoaşterii, 22-23 septembrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Departamentul Editorial-Poligrafic al ASEM, 2017, Vol.1, pp. 170-176. ISBN 978-9975-75-893-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Competitivitatea şi inovarea în economia cunoaşterii
Vol.1, 2017
Conferința "Competitivitatea şi inovarea în economia cunoaşterii"
Chișinău, Moldova, 22-23 septembrie 2017

Compoziţia chimica a şrotului din miez de nuci Juglans Regia l.

CZU: [547.9+664.68]:634.51
JEL: Q16

Pag. 170-176

Grosu Carolina
 
Молдавская экономическая академия
 
 
Disponibil în IBN: 20 aprilie 2018


Rezumat

Walnut kernels contain a large amount of fat (> 50% of weight), 11% protein, 5% carbohydrates and is highly caloric (about 525 kcal per 100g. product) [18]. Of special importance is the walnuts and byproducts (fr: co-produits, English: by-products) thorough processing, primarily of the oilcake resulting from oil extraction [7]. Oilcake resulting from oil extraction is only used for animal feed, therefore study of the nutritional and sensory quality and identification of its processing and use conditions in nutrition is necessary.

Cuvinte-cheie
walnut oilcake Juglans Regia L., optimal condition, proteinaceous substances,

Chemical composition, nutritional value, sensory quality, dietary fibres