Studiul în vitro a efectului bacteriostatic a hidroxidului de calciu, hidroxidului de calciu-cupru şi a hipocloridului de sodiu 3% utilizate în tratamentul endodontic modern
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
722 17
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-18 21:43
SM ISO690:2012
BALAN, Oxana. Studiul în vitro a efectului bacteriostatic a hidroxidului de calciu, hidroxidului de calciu-cupru şi a hipocloridului de sodiu 3% utilizate în tratamentul endodontic modern. In: Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”, 2012, nr. 4(13), pp. 538-543. ISSN 1857-1719.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Ştiinţifice ale USMF „N. Testemiţanu”
Numărul 4(13) / 2012 / ISSN 1857-1719

Studiul în vitro a efectului bacteriostatic a hidroxidului de calciu, hidroxidului de calciu-cupru şi a hipocloridului de sodiu 3% utilizate în tratamentul endodontic modern

Pag. 538-543

Balan Oxana
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 15 decembrie 2013


Rezumat

In Vitro study of bacteriostatic effect of calcium hydroxide, calcium hydroxide-copper, and 3% sodium hypochlorite used in modern endodontic treatment In a comparative in vitro study was determined the bacteriostatic effect of three antimicrobial solutions used in endodontic treatment: calcium hydroxide, calcium copper hydroxide and sodium hypochlorite 3%. Mueller Hinton agar nutrient medium was used in Petri dishes previously seeded with swab inseminated with microorganisms. The microorganisms that were tested are: Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Bacillus cereus and Candida albicans. It was determined that the highest bacteriostatic effect possessed 3% sodium hypochlorite, stopping the bacteria growth in 100%. The effect of calcium hydroxide and calcium hydroxide-copper was at the same level, stopping the growth of bacteria in 75%. Cuvinte cheie: in vitro, bacteriostatic, substanţe antiseptice.

In studiul comparativ in vitro a fost determinat efectului bacteriostatic a trei substanţe antiseptice folosite în tratamentul endodontic: hidroxidului de calciu, hidroxidului de calciu-cupru şi a hipocloritului de sodiu 3%. Mediul nutritiv Mueller Hinton Agar a fost folosit în cutii Petri prealabil însămânţat cu tamponul de vată cu microorganismele respective. Microorganismele care au fost supuse testării sunt următoarele: Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Bacillus cereus şi Candida albicans. A fost determinat că acţiune bacteriostatcă cea mai înaltă o posedă 3% hipocloritului de sodiu, stopând creşterea bacteriilor în 100%. Efectul hidroxidului de calciu şi hidroxidului de calciu-cupru a fost la acelaşi nivel, oprind creşterea bacteriilor în 75%.