Educația pentru mediu, premisă în formarea integră a preșcolarului
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
199 4
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-13 08:01
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
373.2.033 (21)
Genuri de școli de cultură generală. Învățământ de cultură generală (2016)
SM ISO690:2012
COJOCARI-LUCHIAN, Snejana. Educația pentru mediu, premisă în formarea integră a preșcolarului. In: Buletinul ştiinţific al Universităţii de Stat ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Seria ”Stiinte Umanistice”, 2022, nr. 1(15), pp. 119-126. ISSN 2345-1866.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Buletinul ştiinţific al Universităţii de Stat ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Seria ”Stiinte Umanistice”
Numărul 1(15) / 2022 / ISSN 2345-1866 /ISSNe 2345-1904

Educația pentru mediu, premisă în formarea integră a preșcolarului

Environmental education for the promise in the integral information of preschoolers

CZU: 373.2.033

Pag. 119-126

Cojocari-Luchian Snejana
 
Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu“, Cahul
 
 
Disponibil în IBN: 27 februarie 2023


Rezumat

Depășirea crizei ecologice în care ne aflăm astăzi este posibilă prin cultivarea la copii a unei atitudini/comportament grijuliu față de natură prin educație pentru mediu. Educația pentru mediu este acea oportunitate în soluționarea problemelor naturii, restabilirea unității om-natură prin educație. Educația pentru mediu, ca parte a educației, necesită o abordare complexă/holistică în educația integră a preșcolarilor. Autoarea propune modalități de abordare holistică a dimensiunii educației pentru mediu pentru o mai bună cunoaștere și înțelegere a raportului, unității om-natură în vederea formării la copii a unei atitudini grijulii față de natură.

Overcoming the ecological crisis, we are in today is possible by cultivating in children a caring attitude/behavior towards nature through environmental education. Environmental education is that opportunity in solving nature's problems, restoring mannature unity through education. Environmental education, as part of education, requires a complex/holistic approach in the integral education of preschoolers. The author proposes ways to holistically approach the dimension of environmental education for a better knowledge and understanding of the relationship, the human-nature unit in order to train children in a caring attitude towards nature.

Cuvinte-cheie
educaţie pentru mediu, abordare holistică, atitudine,

environment environmental, education, holistic approach, attitude