Studiu cu privire la asigurarea protecției copiilor în sport
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
302 3
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-29 08:11
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
796.011.5-053.2 (1)
Divertisment. Jocuri. Sport (1703)
SM ISO690:2012
PATRAȘ, Svetlana. Studiu cu privire la asigurarea protecției copiilor în sport. In: Sociologia și asistența socială: cercetare și profesionalizare, 26 octombrie 2022, Chişinău. 2022, pp. 111-117.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sociologia și asistența socială: cercetare și profesionalizare 2022
Conferința "Sociologia și asistența socială: cercetare și profesionalizare"
Chişinău, Moldova, 26 octombrie 2022

Studiu cu privire la asigurarea protecției copiilor în sport

Study on ensuring child protection in sport

CZU: 796.011.5-053.2

Pag. 111-117

Patraș Svetlana
 
Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 26 ianuarie 2023


Rezumat

În anul 2020 în Republica Moldova sa realizat Studiul național de cartografiere a actorilor cheie din domeniul fotbalului, a angajamentelor acestora în protecția copilului în fotbal, precum și analiza cadrului normativ și de politici care reglementează protecția copiilor în fotbal în Republica Moldova, în aceeași perioada a fost realizat Studiul național de evaluarea cunoștințelor, atitudinilor și practicilor (KAP) privind protecția copiilor în fotbal. Astfel de studiu a fost realizat în Moldova pentru prima data. Prin urmare, în cadrul proiectului „Fotbal sigur pentru copiii din Moldova” a fost dezvoltata o politică de protecție a copiilor la nivel național - (child safeguarding) în Moldova, luând în considerație și date statistice luate de la Studiul național de cartografiere a actorilor cheie din domeniul fotbalului, a angajamentelor acestora în protecția copilului în fotbal si a Studiului național de evaluarea cunoștințelor, atitudinilor și practicilor (KAP) privind protecția copiilor în fotbal. Politica reafirmă și consolidează angajamentul Federației de Fotbal de a garanta faptul că fotbalul reprezintă o experiență sigură, pozitivă și plăcută pentru toți copiii implicați în joc, indiferent de vârstă, sex, orientare sexuală, etnie și mediu social, religie și nivel de abilitate sau dizabilitate.

In order to improve the national regulatory framework as well as its implementation and international standards so that football can be a safe, positive and pleasant experience for all children, in period of 2020 the National mapping study of key football actors and the analysis of the regulatory and policy framework regulating the protection of children in football, as well as the National assessment study of knowledge, attitudes and practices on the protection of children in football in the Republic of Moldova have been implemented in the Republic of Moldova and developed under the “Safe Football for Children in Moldova” project, implemented by the Moldovan Football Federation (FMF). Therefore, under the “Safe Football for Children in Moldova” project, a national child protection policy (child safeguarding) was developed in Moldova.

Cuvinte-cheie
protecţia copilului, violență în sport, Codul de etică, copiii, părinţi, antrenori,

child protection, violence in sports, code of ethics, children, parents, coaches