Articolul precedent |
Articolul urmator |
324 8 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-16 00:39 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
657.05:338.486 (1) |
Contabilitate (940) |
Turism (534) |
SM ISO690:2012 COTOROS, Inga. Posibilități de îmbunătățire a contabilității manageriale în turism. In: Traditie şi inovare în cercetarea ştiinţifică, Ed. Ediţia a XI-a, 7 octombrie 2022, Bălți. Bălți: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2022, Ediția 11, Vol. I, pp. 134-138. ISBN 978-9975-50-296-2. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Traditie şi inovare în cercetarea ştiinţifică Ediția 11, Vol. I, 2022 |
||||||
Conferința "Traditie și inovare în cercetarea științifică" Ediţia a XI-a, Bălți, Moldova, 7 octombrie 2022 | ||||||
|
||||||
CZU: 657.05:338.486 | ||||||
Pag. 134-138 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
For a long time, the managers of entities, including those in tourism and public catering, considered that the only way to beat the competition was to dominate through costs, which is why they acted in the direction of achieving a large volume of production or services and thus achieving of savings by achieving a lower unit cost. The inversion of the pyramid of costs under the impact of advanced technologies, both in the field of production and services, as well as information and communications, makes the traditional methods of cost calculation based on the principle of analysis centers no longer correspond to current interests. |
||||||
Cuvinte-cheie Costs, tourism, catering, management, accounting information |
||||||
|