Posibilități de îmbunătățire a contabilității manageriale în turism
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
324 8
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-16 00:39
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
657.05:338.486 (1)
Contabilitate (940)
Turism (534)
SM ISO690:2012
COTOROS, Inga. Posibilități de îmbunătățire a contabilității manageriale în turism. In: Traditie şi inovare în cercetarea ştiinţifică, Ed. Ediţia a XI-a, 7 octombrie 2022, Bălți. Bălți: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2022, Ediția 11, Vol. I, pp. 134-138. ISBN 978-9975-50-296-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Traditie şi inovare în cercetarea ştiinţifică
Ediția 11, Vol. I, 2022
Conferința "Traditie și inovare în cercetarea științifică"
Ediţia a XI-a, Bălți, Moldova, 7 octombrie 2022

Posibilități de îmbunătățire a contabilității manageriale în turism

CZU: 657.05:338.486

Pag. 134-138

Cotoros Inga
 
Academia de Studii Economice din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 16 ianuarie 2023


Rezumat

For a long time, the managers of entities, including those in tourism and public catering, considered that the only way to beat the competition was to dominate through costs, which is why they acted in the direction of achieving a large volume of production or services and thus achieving of savings by achieving a lower unit cost. The inversion of the pyramid of costs under the impact of advanced technologies, both in the field of production and services, as well as information and communications, makes the traditional methods of cost calculation based on the principle of analysis centers no longer correspond to current interests.

Cuvinte-cheie
Costs, tourism, catering, management, accounting information