Applying ORM to problem solving in economics
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
251 2
Ultima descărcare din IBN:
2023-06-23 21:52
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
004.43 (45)
Programe. Software (296)
SM ISO690:2012
ŢÎCĂU, Vitalie. Aplicarea orm la rezolvări de probleme din economie. In: Abordări inter/transdisciplinare în predarea ştiinţelor reale, (concept STEAM)., Ed. Ediţia a 2-a, 28-29 octombrie 2022, Chişinău. Chişinău: Tipografia UST, 2022, Ediția a 2-a, pp. 347-352. ISBN 978-9975-76-411-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Abordări inter/transdisciplinare în predarea ştiinţelor reale, (concept STEAM).
Ediția a 2-a, 2022
Conferința "Abordări inter/transdisciplinare în predarea științelor reale, (concept STEAM)."
Ediţia a 2-a, Chişinău, Moldova, 28-29 octombrie 2022

Applying ORM to problem solving in economics

Aplicarea orm la rezolvări de probleme din economie

CZU: 004.43

Pag. 347-352

Ţîcău Vitalie
 
Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi
 
 
Disponibil în IBN: 23 noiembrie 2022


Rezumat

Logica Object Relational Mapping este capacitatea de a scrie interogări și de a manipula date folosind o paradigmă orientată pe obiecte. O bază de date relațională conține rânduri care sunt stocate în tabele. Cu toate acestea, atunci când se scrie un program într-un limbaj de nivel înalt orientat pe obiecte, este mult mai convenabil când datele preluate din baza de date pot fi accesate sub formă de obiecte. Tehnologia ORM ajută la operarea rapidă cu informațiile din baza de date, o metodă performantă de lucru cu cererile și tabelele. În lucrare este cercetată abordarea utilizării tehnologiei ORM la elaborarea unei aplicații de gestiune a datelor unei companii.

Object Relational Mapping logic is the ability to write queries and manipulate data using an objectoriented paradigm. A relational database contains rows that are stored in tables. However, when writing a program in a high-level object-oriented language, it is much more convenient when the data retrieved from the database can be accessed as objects. ORM technology helps to quickly operate with database information, a high-performance method of working with requests and tables. The paper researches the approach of using ORM technology to develop a company's data management application.

Cuvinte-cheie
ORM, baze de date, POO, Python, aplicații în practică,

ORM, databases, OOP, Python programming, applications in practice