Incursiune în lumea plantelor medicinale din Grădina Botanică "Dimitrie Brândză" Bucuresti
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
204 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-23 19:07
SM ISO690:2012
VLASCEANU, Gabriela Antoaneta, SULIMAN, Maria, LUCASCIUC, Antoaneta, CARATA, Ana, AMĂRIUŢEI, Elisabeta, SOPOREAN, Maria, CRISAN, Iuliana. Incursiune în lumea plantelor medicinale din Grădina Botanică "Dimitrie Brândză" Bucuresti. In: Sesiunea de comunicări științifice „D. Brandza”, Ed. 21, 7 noiembrie 2015, București. București: Universitatea din București, 2015, Ediția 21, p. 14.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sesiunea de comunicări științifice „D. Brandza”
Ediția 21, 2015
Sesiunea "Sesiunea de comunicări științifice „D. Brandza”"
21, București, Romania, 7 noiembrie 2015

Incursiune în lumea plantelor medicinale din Grădina Botanică "Dimitrie Brândză" Bucuresti


Pag. 14-14

Vlasceanu Gabriela Antoaneta1234, Suliman Maria134, Lucasciuc Antoaneta134, Carata Ana134, Amăriuţei Elisabeta134, Soporean Maria134, Crisan Iuliana1234
 
1 Societatea Română de Istoria Farmaciei,
2 Hofigal Export Import SA,
3 Asociatia Cercul Farmacistilor Bucuresti,
4 International Society of History of Pharmacy
 
 
Disponibil în IBN: 17 noiembrie 2022


Rezumat

Trebuie să ne pregătim copiii pentru o eră în care putem trăi doar dacă protejăm constient mediul si gestionăm responsabil resursele naturii. Este necesar un mod de viaţă în care zi de zi să constientizăm importanţa a tot ceea ce ne înconjoară, deoarece crizele ecologice se agravează. Deteriorarea mediului natural, reducerea continuă a biodiversităţii, necesitatea utilizării raţionale a resurselor planetei fac din ce în ce mai importantă educaţia în spiritul constientizării problemelor omenirii, al respectării si protejării valorilor naturale. Locurile cele mai potrivite pentru realizarea educaţiei pentru mediu par să fie grădinile botanice si, într-adevăr, în lumea întreagă acestea îsi asumă un rol important, mai ales în ultimile decenii, în desfăsurarea activităţilor de educaţie, de constientizare a problematicii legate de relaţia omului cu natura, de conservarea biodiversităţii. Grădina Botanică „Dimitrie Brândza” a Universităţii din Bucuresti nu face excepţie în a-si asuma un astfel de rol. Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucuresti reprezintă o instituţie de învăţământ si cercetare, de cultură si educaţie, un factor activ de constientizare a relaţiei omului cu natura. Aici sunt adăpostite colecţii de plante vii si conservate care reprezintă un suport deosebit de important pentru studenţi, dar si pentru prescolarii, scolarii, adulţii care vin aici să înveţe despre natură, de la natură. Un rol important îi revine Grădinii Botanice în cercetarea stiinţifică, studiile desfăsurate aici fiind orientate spre conservarea diversităţii vegetale, aclimatizarea speciilor exotice si taxonomie. Organizarea grădinii de plante medicinale are ca scop cunoasterea proprietăţilor resurselor naturale, a rolului lor benefic în menţinerea stării de sănătate fizică, psihică si spirituală a oamenilor. Plantele sunt grupate ca resurse fitoterapeutice pentru afecţiuni la nivelul diferitelor aparate si sisteme.