Unele probleme ale predării fizicii în present
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
236 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-25 07:38
SM ISO690:2012
BELEAEVA, Svetlana, CHIRIAC, Sergiu. Unele probleme ale predării fizicii în present. In: Fizica şi tehnologiile moderne, 25-27 august 2016, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016, Ediția a 22-a, pp. 210-215.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Fizica şi tehnologiile moderne
Ediția a 22-a, 2016
Colocviul "Fizica şi tehnologiile moderne"
Chişinău, Moldova, 25-27 august 2016

Unele probleme ale predării fizicii în present


Pag. 210-215

Beleaeva Svetlana1, Chiriac Sergiu2
 
1 Liceul Teoretic „Mihail Koţiubinski“, Chişinău,
2 Liceul Teoretic „Gaudeamus“, Chişinău
 
 
Disponibil în IBN: 16 mai 2022


Rezumat

Nu în ultimul rând, la formarea tânărului modern, are influență gândirea matematico-științifică. Cunoașterea legilor naturii, abilitatea de a explica fenomenele naturale, bazate pe aceste legi, este o caracteristică esențială a unei persoane educate. Studierea fizicii este bazată pe metodele de modelare și cele experimentale de studiere a naturii, formarea abilităților de rezolvare a problemelor. Dar, în procesul de studiu, apar dificultăți ce depind atât de particularitățile elevilor, cât și de particularitățile fizicii ca disciplină de studiu. Dificultăți la acceptarea modelelor, a adevărului postulativ, asociat cu ipotezele sistemului, și competențe de cercetare slab dezvoltate. Dificultate la studierea fizicii apare si din problemele psihologice ale disciplinei - fizică, precum și datorită gândirii abstracte, slab formate, și necesitatea de a studia fizica în limbajul matematicii. Sarcina principală a profesorului este de a crea condițiile necesare pentru depășirea obstacolelor întâlnite de elevi și formarea unei viziuni științifice unificate despre lume.

Cuvinte-cheie
metoda modelării, competenţe de cercetare, adevăr relativ, conştientizare, probleme psihologice ale disciplinei, condiții de depășire a barierelor