Modificarea activităţii enzimei polifenoloxidaza în fructele de măr, în funcţie de tehnologia de păstrare aplicată
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
421 17
Ultima descărcare din IBN:
2023-08-01 12:16
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.11:631.563 (6)
Cultura fructelor (1441)
Lucrări agricole (1228)
SM ISO690:2012
NICUŢA, Alexandru. Modificarea activităţii enzimei polifenoloxidaza în fructele de măr, în funcţie de tehnologia de păstrare aplicată. In: Metodologii contemporane de cercetare şi evaluare, : Ştiinţe biologice şi chimice Ştiinţe fizice şi matematice Ştiinţe economice, 22-23 aprilie 2021, Chişinău. Chişinău: Centrul Editorial-Poligrafic al USM, 2021, pp. 65-69. ISBN 978-9975-159-16-6..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Metodologii contemporane de cercetare şi evaluare, 2021
Conferința "Metodologii contemporane de cercetare şi evaluare, Dept"
Chişinău, Moldova, 22-23 aprilie 2021

Modificarea activităţii enzimei polifenoloxidaza în fructele de măr, în funcţie de tehnologia de păstrare aplicată

Modification of the activity of the enzyme polyphenoloxidase in apple fruits, depending on the storage technology applied

CZU: 634.11:631.563

Pag. 65-69

Nicuţa Alexandru
 
Școala Doctorală Științe Biologice, Geonomice, Chimice și Tehnologice
 
 
Disponibil în IBN: 25 aprilie 2022


Rezumat

The effect of postharvest application of Fitomag on the activity of the enzyme polyphenoloxidase in the fruits of late apple cultivars (Idared, Golden Delicious, Florina and Reinette Simi-renko) was investigated. The lowest level of polyphenoloxidase activity was recorded in the fruits treated with the Fitomag preparation, the intensity of the oxidation processes being significantly diminished during the post-harvest period, compared to the fruits from the control variant. The treated fruits were less exposed to fungal diseases and physiological disorders.

Cuvinte-cheie
Apples, storage technology, Fitomag, polyphenoloxidase, Fruit quality