Articolul precedent |
Articolul urmator |
320 11 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-26 00:42 |
SM ISO690:2012 ЛИХАЧ, Вадим, ЛИХАЧ, А., КУЧЕР, Елена. Качественные показатели мясосальной продукции свиней внутрипородного типа породы Дюрок украинской селекции «степной» при разных методах разведения и весовых кондиций. In: Inovații în zootehnie și siguranța produselor animaliere – realizări și perspective: dedicata celei de-a 65-a aniversări de la fondarea Institutului științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie și Medicină Veterinară, 30 septembrie - 1 octombrie 2021, Maximovca. Maximovca: "Print-Caro" SRL, 2021, pp. 390-400. ISBN 978-9975-56-911-8. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Inovații în zootehnie și siguranța produselor animaliere – realizări și perspective 2021 | ||||||
Conferința "Inovații în zootehnie și siguranța produselor animaliere – realizări și perspective" Maximovca, Moldova, 30 septembrie - 1 octombrie 2021 | ||||||
|
||||||
Pag. 390-400 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
The efficiency of pork production, along with reproductive and fattening characteristics, largely depends on the level of slaughter and meat qualities. The purpose of the work is to study the quality indicators of meat and lard production of pigs of the intra-breed type «Stepnoy» (DUSS) with various breeding methods for fattening to high weight standards. The study of the meat qualities of pigs of the intra-breed type «Stepnoy» with different combinations with large white and landrace took place in the conditions of the agricultural company «Agrofirma «Mig-Service-Agro» (Ukraine). It was found that more intensive formation of internal organs occurred in the experimental groups (II-V). With age, there is a decrease in moisture content, a decrease in protein content and an increase in fat content in animal meat. The quality of the meat of pigs of all groups meets the requirements of the norms and, depending on the combination option and the slaughter weight, has specific properties. The fat of slaughtered experimental animals of all groups was characterized by high quality indicators. The analysis of qualitative characteristics allows us to conclude that the meat and lard of pigs in the experimental groups are of good quality. |
||||||
Cuvinte-cheie Pigs, Duroc, meat qualities, slaughter weight, breeding methods |
||||||
|