Cercetari privind utilizarea preparatului INHIBITOR-M in producerea butasilor portaltoi in scopul reducerii operatiilor in verde si a realizarii unei mai bune maturari a lastarilor
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
221 3
Ultima descărcare din IBN:
2022-02-22 14:34
SM ISO690:2012
PREDA , Daniela, PANEA, Teodora, UNGUREANU, Semion. Cercetari privind utilizarea preparatului INHIBITOR-M in producerea butasilor portaltoi in scopul reducerii operatiilor in verde si a realizarii unei mai bune maturari a lastarilor. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, silvicultură şi grădini publice, protecţia plantelor, 25 iunie 2010, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2010, Vol. 24 (2), pp. 62-66. ISBN 978-9975-64-192-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, silvicultură şi grădini publice, protecţia plantelor
Vol. 24 (2), 2010
Simpozionul "Horticultura modernă – realizări şi perspective,"
Chișinău, Moldova, 25 iunie 2010

Cercetari privind utilizarea preparatului INHIBITOR-M in producerea butasilor portaltoi in scopul reducerii operatiilor in verde si a realizarii unei mai bune maturari a lastarilor


Pag. 62-66

Preda Daniela1, Panea Teodora2, Ungureanu Semion3
 
1 Institutul de Cercetare pentru Viticultură şi Vinificaţie Valea Călugărească,
2 Centrul de Cercetare-Dezvoltare pentru Biostimulatori "Bios" - Cluj-Napoca,
3 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 12 octombrie 2021


Rezumat

We tested the preparation Inhibitor-M, in two concentrations, in parent stock grape vine plantations, for the purpose of reducing the in green operations and to help sprout’s maturation. It was established that the optimal biological moment for the treatment is when sprout’s length is of approximately 4.3 m and that the most efficient concentration is 0.5%. Following the treatments, the number of suckering operations decreased and the plucking -out operation were eliminated. Thus, we obtained superiorly matured, high quality strings and all the productions costs for the parent stock cuttings are significantly low.

Cuvinte-cheie
grape vine – parent stock, suckering, sprout maturation, plucking -out