Articolul precedent |
Articolul urmator |
368 25 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-25 02:29 |
SM ISO690:2012 ŞARGAROVSCHI, Sergiu. Studiul calitativ şi cantitativ al mierii. In: Spre viitor, Ed. 4, 13 noiembrie 2010, Chişinău. Chişinău: AȘM, 2010, Ediția 4, p. 17. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Spre viitor Ediția 4, 2010 |
||||||
Conferința "Spre viitor" 4, Chişinău, Moldova, 13 noiembrie 2010 | ||||||
|
||||||
Pag. 17-17 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Miere-lichid siropos zaharat, produs de albine din nectar şi depozitat în faguri ca hrană de rezervă. Are culoare variată, între galbenă-deschisă şi brună închisă, gust dulce şi aromă specifică florilor de la care a fost cules nectarul. Lucrarea prezintă o sinteză amplă a metodelor şi procedeelor de analiză calitativă şi cantitativă a speciilor componente în miere de diferite tipuri. În lucrare sunt prezentate rezultatele determinării cantităţii de nitraţi prin metoda potenţionometrică(nici o probă de miere nu depăşeşte norma de 60 ppm stabilită de STAS), masa de cenuşă, am studiat metodele de determinare a falsificării identificând hidroximetilfurfurolului (HMF) prin reacţia Fiehe, pH, aciditatea mierii. Este descrisă metodica experimentelor efectuate.Toate datele obţinute au fost comparate cu standardele stabilite de STAS. După finisarea experimentelor constatat că din cele trei probe de miere ( de mai, de vară şi de floarea soarelui) numai în una din acestea a fost găsit zahăr invertit, ceilalţi parametri situându-se în normele stabilite. |
||||||
Cuvinte-cheie titrare, hidroximetilfurfurol, metoda potentionometrică |
||||||
|