Ereditatea caracterelor rezistenţei la îngheţ şi iernare la grâul comun de toamnă (Triticum durum)
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
304 1
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-25 13:06
SM ISO690:2012
SÎROMEATNICOV, Iulia, MISTREANU, Oxana, CIOBANU, Renata. Ereditatea caracterelor rezistenţei la îngheţ şi iernare la grâul comun de toamnă (Triticum durum). In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, Ed. 2, 29-30 septembrie 2016, Bălți. Balti, Republic of Moldova: Tipografia Foxtrot, 2016, Ediția 2, pp. 128-132. ISBN 978-9975-89-029-8.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective
Ediția 2, 2016
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective"
2, Bălți, Moldova, 29-30 septembrie 2016

Ereditatea caracterelor rezistenţei la îngheţ şi iernare la grâul comun de toamnă (Triticum durum)


Pag. 128-132

Sîromeatnicov Iulia, Mistreanu Oxana, Ciobanu Renata
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor
 
 
Disponibil în IBN: 11 iunie 2021


Rezumat

The eight varieties of autumn common wheat were used as biological material, with different level of resistance to frost, which belong to different 15 varieties and hybrid combinations. Two hybrid combinations more resistant were obtained (♀Ca 8055 x ♂ Albidum 114-56,5% and ♀ Aluniş x ♂ Odescaia 51-55,8%) and less resistant 2- (♀Piticul x ♂Odescaia 51-4,2% and ♀ Odescaia 132 x ♂ Odescaia 51-3,2 %). The amount of carbohydrates in the twinning node at the beginning of the winter varies within the limits of 6,92- 7,83%, while in case of hybrid combinations it is 5,78-8,06%. The amount of carbohydrates in the twinning note at the end of winter of the parental forms varies within limits 4,50-6,16% and hybrid combinations 4,48- 6,20%.

Cuvinte-cheie
cereals, hybrids resistance, low temperature, tolerance