Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
381 46 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-19 03:19 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.8 (103) |
Технология консервирования пищевых продуктов растительного происхождения (95) |
SM ISO690:2012 PÎRGARI, Elena, POPEL, Svetlana, PARŞACOVA, Lidia, COLESNICENCO, Alexandra, DRAGANOVA, Elena, ALBUL (ZÎREANOVA), Elena, VÎCEROVA, Larisa. Sporirea valorii nutritive a băuturilor de fructe prin fortificare cu micro- şi macroelemente. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2021, nr. 1(85), pp. 14-19. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.85.03 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | |||||||
Numărul 1(85) / 2021 / ISSN 1857-3142 | |||||||
|
|||||||
DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.21.85.03 | |||||||
CZU: 664.8 | |||||||
Pag. 14-19 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
În lucrare s-a argumentat necesitatea fortificării băuturilor de fructe cu micro- şi macroelemente. S-au selectat cei mai potriviți compuşi ai fierului şi ai calciului pentru fortificare, tipul băuturilor şi s-au argumentat ştiinţific dozele introducerii acidului ascorbic necesare pentru asimilarea fierului. S-a demonstrat necesitatea alegerii tipului de băuturi pentru fortificare în funcție de gradul de limpezire şi selectarea compuşilor macro- şi microelementelor după compatibilitatea cu compoziţia băuturilor. Sunt prezentate rezultatele determinării caracteristicilor organoleptice şi fizico-chimice ale băuturilor fortificate în scopul stabilirii termenului de valabilitate. |
|||||||
Cuvinte-cheie băutură fortificată, microelemente, Vitamine, doza recomandată, grad de integritate, beverage fortified, microelements, vitamins, recommended dose, degree of integrity |
|||||||
|