Articolul precedent |
Articolul urmator |
311 1 |
Ultima descărcare din IBN: 2022-01-20 15:14 |
SM ISO690:2012 GLODEANU, Doina, RUBANOVICI, Vladislav. Caracteristica igienică a producerii laptelui la ferma de vaci ,,Glodul-Alb’’ din satul Rezina. In: Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători, 20 septembrie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: CEP ”Medicina”, 2018, p. 65. ISBN 978-9975-82-103-2. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători 2018 | ||||||
Conferința "Culegere de rezumate ştiinţifice ale studenţilor, rezidenţilor şi tinerilor cercetători" Chișinău, Moldova, 20 septembrie 2019 | ||||||
|
||||||
Pag. 65-65 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Cantitatea de materie primă a fost de: 89080 l/an în anul 2014, 95000 l/an în anul 2015, 80350 l/an – 2016 și 77610 l/an în 2017. Grăsimea laptelui în perioada de iarna a constituit în mediu – 5,5%, în perioada de primăvară – 3,9%, în perioada de vară – 3,1% și cea de toamnă – 4,1%. Aciditatea laptelui a constituit 17 oT pentru sezonul de iarnă, 18 oT pentru sezonul de primăvară, 20 oT pentru sezonul de vară și 18 oT pentru cel de toamnă. Densitatea laptelui a variat de la 1,024 g/cm3 în perioada de iarnă până la 1,027 g/cm3 în perioada de vară. Efectuarea investigațiilor la Mastitis test a constituit a câte un caz în perioada de iarnă și toamnă și 8 cazuri în perioada de vară. |
||||||
Cuvinte-cheie igienă, lapte, hygiene, milk |
||||||
|
DataCite XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'> <creators> <creator> <creatorName>Glodeanu, D.</creatorName> <affiliation>Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Rubanovici, V.G.</creatorName> <affiliation>Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, Moldova, Republica</affiliation> </creator> </creators> <titles> <title xml:lang='ro'>Caracteristica igienică a producerii laptelui la ferma de vaci ,,Glodul-Alb’’ din satul Rezina</title> </titles> <publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher> <publicationYear>2018</publicationYear> <relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISBN' relationType='IsPartOf'>978-9975-82-103-2</relatedIdentifier> <subjects> <subject>igienă</subject> <subject>lapte</subject> <subject>hygiene</subject> <subject>milk</subject> </subjects> <dates> <date dateType='Issued'>2018</date> </dates> <resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Conference Paper</resourceType> <descriptions> <description xml:lang='ro' descriptionType='Abstract'><p>Cantitatea de materie primă a fost de: 89080 l/an în anul 2014, 95000 l/an în anul 2015, 80350 l/an – 2016 și 77610 l/an în 2017. Grăsimea laptelui în perioada de iarna a constituit în mediu – 5,5%, în perioada de primăvară – 3,9%, în perioada de vară – 3,1% și cea de toamnă – 4,1%. Aciditatea laptelui a constituit 17 oT pentru sezonul de iarnă, 18 oT pentru sezonul de primăvară, 20 oT pentru sezonul de vară și 18 oT pentru cel de toamnă. Densitatea laptelui a variat de la 1,024 g/cm3 în perioada de iarnă până la 1,027 g/cm3 în perioada de vară. Efectuarea investigațiilor la Mastitis test a constituit a câte un caz în perioada de iarnă și toamnă și 8 cazuri în perioada de vară.</p></description> <description xml:lang='en' descriptionType='Abstract'><p>The amount of raw material was: 89080 l/per year in 2014, 95,000 l/year in 2015, 80350 l/year – 2016 and 77610 l/year in 2017. The milk fat content amounted to 5.5% in winter, in spring – 3.9%, in summer – 3.1%, and in autumn – 4.1%. The acidity of the milk constituted 17 oT in winter, 18 oT in spring, 20 oT in summer and 18 oT in autumn. The density of milk ranged from 1.024 g/cm3 in winter to 1.027 g/cm3 in summer. The investigations performed for the Mastitis test has constituted of one case in winter and autumn and 8 cases in summer.</p></description> </descriptions> <formats> <format>application/pdf</format> </formats> </resource>