Contribuţii la elaborarea mijloacelor tehnice de automatizare a proceselor de conservare a alimentelor cu utilizarea frigului natural
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
727 21
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-17 09:44
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.84/.85.037.1:004 (1)
Preservation of organic edible substances. Candying, crystallizing. Sterilization. Pasteurization. Canning. Freeze-drying. Preservation of plant, vegetable products (95)
Computer science and technology. Computing. Data processing (4184)
SM ISO690:2012
DAICU, Anatolie, SLIPENCHI, Victorin, VOLCONOVICI, Onorin, CHIRSANOVA, Alla, VOLCONOVICI, Ina, CUŞNIR, Natalia. Contribuţii la elaborarea mijloacelor tehnice de automatizare a proceselor de conservare a alimentelor cu utilizarea frigului natural. In: Ştiinţa Agricolă, 2019, nr. 2, pp. 95-102. ISSN 1857-0003. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.3625515
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa Agricolă
Numărul 2 / 2019 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202

Contribuţii la elaborarea mijloacelor tehnice de automatizare a proceselor de conservare a alimentelor cu utilizarea frigului natural

Contributions to the development of technical means for the automation of the processes for food storage using natural cold

DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.3625515
CZU: 664.84/.85.037.1:004

Pag. 95-102

Daicu Anatolie, Slipenchi Victorin, Volconovici Onorin, Chirsanova Alla, Volconovici Ina, Cuşnir Natalia
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 21 februarie 2020


Rezumat

The article refers to the design of the technical means of automating food preservation processes using natural cold. At the level of the invention, automatic ventilation holes have been developed for both freezing and storage, for storing fruits and vegetables. At the same time, technical means of control have been proposed and argued for different methods of ice formation in natural cold installations.

Articolul se referă la elaborarea mijloacelor tehnice de automatizare a proceselor de conservare a alimentelor cu utilizarea frigului natural. Au fost elaborate, cu statut de invenţie, guri de ventilaţie automatizate atât pentru gheţării, cât şi pentru depozite pentru păstrarea fructelor şi legumelor. Au fost propuse şi argumentate mijloacele tehnice de control pentru diferite metode de formare a gheţii în instalaţiile cu frig natural.

Cuvinte-cheie
Warehouses, Natural cold, automation, Ventilation mouth, Ice house, Electrical equipment, Storage, fruits, Vegetables.,

depozite, Frig natural, automatizare, Gură de ventilaţie, Gheţării, Utilaj electric, Depozitare, Fructe:, legume