Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-05-29 12:09 |
![]() TOMȘA, Maria, VASCAUȚAN, Olga. Determinarea substanțelor biologic active în ceai. In: Viitorul ne aparţine, 5-6 octombrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, 2017, Ediția 7, p. 112. ISBN 978-9975-3036-5-1. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Viitorul ne aparţine Ediția 7, 2017 |
||||||
Conferința "Viitorul ne aparţine" Chișinău, Moldova, 5-6 octombrie 2017 | ||||||
|
||||||
Pag. 112-112 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Teza |
||||||
Compoziția chimică și biochimică a ceaiului este instabilă, diferită și dependentă de prospețimea infuziei, de categoria de ceai, producătorul de ceai, ambalare și condițiile de păstrare, etc. Scopul cercetărilor a fost însușirea metodei de determinare a taninei, depistarea ei în probele de ceai verde selectate. În lotul experimental au fost selectat ceaiul verde importat în Republica Moldova de la diferiți producători. Determinarea taninei se bazazeă pe oxidarea taninei din ceai cu soluția de permanganat de caliu în prezența indigocarminei ca indicator - GOST-19 885-74. Compuşii polifenolici sunt substanţe foarte răspândite în regnul vegetal. O mare parte a acestor compuşi e reprezentată de taninuri – compuşi neazotaţi cu o mare heterogenitate structurală şi masă moleculară relativ mare, care au proprietatea de a forma complexe puternice cu proteinele, dar şi cu amidonul, celuloza şi unele minerale. Conform datelor obținute în procesul de cercetare și analiză a unor substanțe biologic active în ceail verde de la diferiți producători de ceai, cel mai mare conținut de tanine este determinată la Creen tee Creenfield –verde – 8,88% producător ”ORIMI” St.Petersburg, iar cantitatea minimă de 5,27% în ceaiul Ahmad Tea-verde, producător Ahmad Tea LTD, Emiratele Arabe. |