Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
729 5 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-01 15:05 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.64.016.3/.7:635.657 (3) |
Baking. Bread. Flour confectionery (72) |
Garden plants. Gardening (696) |
SM ISO690:2012 GUTIUM, O., CIUMAC, Jorj. Impactul tratamentelor tehnologice asupra activităţii ureazice a boabelor de năut. In: Meridian Ingineresc, 2014, nr. 3, pp. 30-34. ISSN 1683-853X. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Meridian Ingineresc | ||||||
Numărul 3 / 2014 / ISSN 1683-853X | ||||||
|
||||||
CZU: 664.64.016.3/.7:635.657 | ||||||
Pag. 30-34 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Activitatea ureazică a boabelor de năut este influențată de hidratarea şi germinarea boabelor, temperatura şi compozitia mediului de fierbere şi de durata fierberii. Temperatura optimă pentru ureaza năutului este 600C. Prezenţa sărurilor şi a acizilor
alimentari în mediul de fierbere au un efect accelerator asupra inactivării ureazei, iar prezenţa zaharurilor reţin procesul de inactivare termică a enzimei. |
||||||
|