Tehnologiile informaţionale în pregătirea specialiştilor de educaţie fizică şi sport
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
52 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-05-27 16:42
SM ISO690:2012
VOLCU, Gheorghe. Tehnologiile informaţionale în pregătirea specialiştilor de educaţie fizică şi sport. In: Sport. Olimpism. Sănătate, 26-27 octombrie 2017, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: "Print-Caro" SRL, 2017, Ediția a 2-a, p. 91. ISBN 978-9975-56-935-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sport. Olimpism. Sănătate
Ediția a 2-a, 2017
Congresul "Sport. Olimpism. Sănătate"
Chişinău, Moldova, 26-27 octombrie 2017

Tehnologiile informaţionale în pregătirea specialiştilor de educaţie fizică şi sport


Pag. 91-91

Volcu Gheorghe
 
Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 14 mai 2024


Rezumat

Societatea contemporană, care este în permanentă schimbare, necesită o adaptare a procesului instructiv-educativ din învăţământul superior la cerinţele acesteia. Schimbarea se datorează progreselor ştiinţifico-tehnice şi cognitive, precum şi modificării viziunilor privind pregătirea specialiştilor de educaţie fizică şi sport. Pregătirea profesională a specialiştilor de educaţie fizică şi sport, în cadrul instituţiilor de învăţământ superior de profil, rămâne a fi o problemă-cheie pentru mulţi specialişti din domeniu. Scopul cercetării îl reprezintă studierea tehnologiilor informaţionale în pregătirea specialiştilor de educaţie fizică şi sport şi s-au utilizat metode de cercetare, cum ar fi: analiza teoretică, metoda anchetei, metoda grafică, metoda statistico-matematică. Procesul globalizării şi trecerii la o societate postindustrială, axată pe tehnologii informaţionale şi cunoştinţe, accentuează necesitatea noilor standarde educaţionale de formare profesională, axată pe competenţe, ca instrumente de realizare a politicilor educaţionale. Utilizarea tehnologiilor informaţionale şi de comunicație în procesul educaţional devine un subiect intens abordat de societatea pedagogilor şi strâns legat de procesul de reformare în contextul modernizării învăţământului. Domeniul educaţiei şi ştiinţei este influenţat din ce în ce mai intens de tehnologia informaţiei, revoluţionînd sistemul bazat pe manuale. Infiltrarea tehnologiilor informaţionale moderne în domeniul educaţiei fizice şi sportului conturează un nou model de învăţare şi joacă un rol foarte important în pregătirea profesională a specialiştilor de profil. Combinaţia educaţiei fizice cu tehnologiile informaţionale contribuie la crearea unui proces de instruire stimulativ, orientat spre cel ce învaţă şi spre dobândirea de competenţe. Concluzie. Tehnologiile informaţionale au o importanță majoră în pregătirea specialiştilor de educație fizică și sport. Utilizarea tehnologilor informaţionale este o tendinţă necesară atât pentru evoluţia domeniului de educație fizică și sport, cât şi pentru pregătirea specialiştilor de profil.

Cuvinte-cheie
pregătire profesională, tehnologii informaţionale, specialist, educație fizică, învăţare, competențe, proces de instruire