Interpretări ale regulilor de bază privind ocuparea și utilizarea terenului destinat construcțiilor
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
176 12
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-02 16:34
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
711.4 (76)
Physical planning. Regional, town and country planning. Landscapes, parks, garden (187)
SM ISO690:2012
ZESTREA, Petru, HAREA, Olga. Interpretări ale regulilor de bază privind ocuparea și utilizarea terenului destinat construcțiilor. In: Probleme actuale în urbanism şi arhitectură, Ed. 1, 15-17 noiembrie 2022, Chişinău. Chişinău: Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022, Ediția 11, pp. 149-154.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Probleme actuale în urbanism şi arhitectură
Ediția 11, 2022
Conferința "Probleme actuale în urbanism şi arhitectură"
1, Chişinău, Moldova, 15-17 noiembrie 2022

Interpretări ale regulilor de bază privind ocuparea și utilizarea terenului destinat construcțiilor

CZU: 711.4

Pag. 149-154

Zestrea Petru, Harea Olga
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 31 iulie 2023


Rezumat

Documentațiile de Urbanism reprezintă rezultatul unui proces de planificare urbană al teritoriului localității, de regulă din cadrul intravilanului, prin care se analizează situația existentă, evoluția, disfuncțiile localității, în baza cărora se stabilesc prioritățile, acțiunile și procesele de dezvoltare durabilă coerentă și eficientă a localității pe o perioadă determinată. Chiar dacă documentațiile de Urbanism sunt elaborate de către colective interdisciplinare, formate din specialiști atestați, calitatea lor depinde de calitatea studiilor de fundamentare, dar și de calitatea datelor inițiale care servesc ca suport de bază în elaborarea politicilor de dezvoltare a localității. Odată cu aprobarea documentației de urbanism, Reglementările urbanistice devin elemente de fundamentare obligatorii, iar implementarea lor ține de responsabilitatea APL (Autorității Publice Locale) și de nivelul profesional al specialiștilor APL implicați în procesul elaborării și eliberării actelor permisive pentru inițierea lucrărilor de construcție.

Cuvinte-cheie
planificare urbană, certificat de urbanism, autorizație de construire, urbanism, procent de ocupare a terenului, coeficient de utilizare a terenului