Determinarea activităţii antioxidante în extractele din materii prime vegetale
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
153 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-30 09:49
SM ISO690:2012
TÎRSÎNĂ, Marina, MIGALATIEV, Olga, JENAC, Ana, CARAGIA, Vavil. Determinarea activităţii antioxidante în extractele din materii prime vegetale. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 57-60. ISBN 978-9975-45-312-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor"
Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013

Determinarea activităţii antioxidante în extractele din materii prime vegetale


Pag. 57-60

Tîrsînă Marina, Migalatiev Olga, Jenac Ana, Caragia Vavil
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 27 iunie 2023


Rezumat

Activitatea antioxidantă totală în mostrele de CO2-extracte a fost evaluată prin metoda spectrofotometrică indirectă DPPH şi a doua metodă cu utilizarea radicalului ABTS. Ambele metode au demonstrat că CO2-extractul din germeni de grâu prezintă capacitatea antioxidantă cea mai sporită, aceasta constituind 576,15 μg/ml quercetină. Spre deosebire de prima metodă, în cazul doi cea mai mică capacitate antioxidantă o posedă CO2-extractul din seminţe de struguri fiind doar de 20,58 μg/ml quercetină.

Cuvinte-cheie
activitate antioxidantă, metoda DPPH, Trolox, quercetină, CO2-extracte, substanţe azeotrope