Articolul precedent |
Articolul urmator |
![]() |
![]() ![]() |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-30 09:49 |
![]() TÎRSÎNĂ, Marina, MIGALATIEV, Olga, JENAC, Ana, CARAGIA, Vavil. Determinarea activităţii antioxidante în extractele din materii prime vegetale. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 57-60. ISBN 978-9975-45-312-7. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor Vol.2, 2014 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor" Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013 | ||||||
|
||||||
Pag. 57-60 | ||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Rezumat | ||||||
Activitatea antioxidantă totală în mostrele de CO2-extracte a fost evaluată prin metoda spectrofotometrică indirectă DPPH şi a doua metodă cu utilizarea radicalului ABTS. Ambele metode au demonstrat că CO2-extractul din germeni de grâu prezintă capacitatea antioxidantă cea mai sporită, aceasta constituind 576,15 μg/ml quercetină. Spre deosebire de prima metodă, în cazul doi cea mai mică capacitate antioxidantă o posedă CO2-extractul din seminţe de struguri fiind doar de 20,58 μg/ml quercetină. |
||||||
Cuvinte-cheie activitate antioxidantă, metoda DPPH, Trolox, quercetină, CO2-extracte, substanţe azeotrope |
||||||
|