Determinarea nivelului de influenţă a factorilor aleatori asupra calităţii de funcţionare a sistemelor de alimentare cu energie
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
128 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-24 22:22
SM ISO690:2012
POPESCU, Victor. Determinarea nivelului de influenţă a factorilor aleatori asupra calităţii de funcţionare a sistemelor de alimentare cu energie. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor: consacrată celei de-a 50-a Aniversări a U.T.M., 20-21 octombrie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.1, pp. 361-364. ISBN 978-9975-45-249-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor
Vol.1, 2014
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor"
Chișinău, Moldova, 20-21 octombrie 2014

Determinarea nivelului de influenţă a factorilor aleatori asupra calităţii de funcţionare a sistemelor de alimentare cu energie


Pag. 361-364

Popescu Victor
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 23 mai 2023


Rezumat

Alimentarea consumatorilor cu energie electrică de calitate este una din cerințele prioritare impuse sistemelor electrice. În prezent, în sistemele electrice au loc un număr mare de deconectări planificate și neplanificate, care întrerup alimentarea cu energie și afectează consumatorii, provocând daune economice. Pentru a asigura calitatea alimentării cu energie, este necesar să se cunoască factorii care influențează fiabilitatea sistemelor electrice, care au un impact sesizabil asupra variației indicatorilor de fiabilitate, a echipamentelor instalate în rețelele de alimentare cu energie electrică. Această lucrare este dedicată problemelor de calcul și analiză a fiabilității sistemelor electrice și de estimare a impactului diferitor factori care influențează procesul de alimentare cu energie a consumatorilor.

Cuvinte-cheie
Calitate de funcţionare, fiabilitatea sistemelor de alimentare, indicatori de calitate, factori aleatori de influenţă, caracteristicile refuzurilor