Analiza comparativă de acordare a algorimilor PID şi PIDD2 la modele de obiecte cu inerţie de ordinul trei
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
177 0
SM ISO690:2012
IZVOREANU, Bartolomeu, MORARU, Dumitru, COJUHARI, Irina, FIODOROV, Ion. Analiza comparativă de acordare a algorimilor PID şi PIDD2 la modele de obiecte cu inerţie de ordinul trei. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor: consacrată celei de-a 50-a Aniversări a U.T.M., 20-21 octombrie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.1, pp. 154-160. ISBN 978-9975-45-249-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor
Vol.1, 2014
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor"
Chișinău, Moldova, 20-21 octombrie 2014

Analiza comparativă de acordare a algorimilor PID şi PIDD2 la modele de obiecte cu inerţie de ordinul trei


Pag. 154-160

Izvoreanu Bartolomeu, Moraru Dumitru, Cojuhari Irina, Fiodorov Ion
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 17 mai 2023


Rezumat

În lucrare se analizează posibilităţile utilizării în stuctura regulatorului standard PID a unei componente adăugătoare, proporţionale derivatei a doua, care corespunde acceleraţiei abaterii mărimei de ieşire a sistemului automat. Algoritmul standard PID şi modificat PIDD2 sunt acordate la modelul obiectului cu inerţie de ordinul trei utilizând metoda gradului maximal de stabilitate cu iteraţii. Se efectuează o analiză comparativă a rezultatelor obţinute la acordarea algoritmilor propuşi la obiectul dat.

Cuvinte-cheie
obiect de reglare cu inerţie de ordinal trei, funcție de transfer, algoritm PID, PIDD2, parametrii de acord, acordarea algoritmului, metoda gradului maximal de stabilitate cu iteraţii, proces tranzitoriu, performanțe