Utilizarea produselor secundare a procesării piersicilor
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
306 8
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-07 15:52
SM ISO690:2012
DODON, Mihaela. Utilizarea produselor secundare a procesării piersicilor. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 489-492. ISBN 978-9975-45-828-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2022
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022

Utilizarea produselor secundare a procesării piersicilor


Pag. 489-492

Dodon Mihaela
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 27 iulie 2022


Rezumat

Produsele secundare obținute în urma procesării piersicului sunt: pulpa, pielița și sâmburii. Pielița se caracterizează cu un conținut înalt de substanțe nutritive valoroase, micro- și macroelemente, pectină, care pot fi utilizate în industria alimentară pentru obținerea produselor alimentare noi. Aceasta va permite diversificarea sortimentului de produse alimentare finale drept produse funcționale, inclusiv și stoparea poluării mediului înconjurător.

Cuvinte-cheie
piersic, produse secundare, valoare nutritivă, produse alimentare.