Articolul precedent |
Articolul urmator |
306 8 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-11-07 15:52 |
SM ISO690:2012 DODON, Mihaela. Utilizarea produselor secundare a procesării piersicilor. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 489-492. ISBN 978-9975-45-828-3.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2022 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022 | ||||||
|
||||||
Pag. 489-492 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Produsele secundare obținute în urma procesării piersicului sunt: pulpa, pielița și sâmburii. Pielița se caracterizează cu un conținut înalt de substanțe nutritive valoroase, micro- și macroelemente, pectină, care pot fi utilizate în industria alimentară pentru obținerea produselor alimentare noi. Aceasta va permite diversificarea sortimentului de produse alimentare finale drept produse funcționale, inclusiv și stoparea poluării mediului înconjurător. |
||||||
Cuvinte-cheie piersic, produse secundare, valoare nutritivă, produse alimentare. |
||||||
|