Dinamica procesului de fermentare alcoolică a borhotului de cereale în prezența acidului dehidroxifumaric
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
336 5
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-04 11:46
SM ISO690:2012
TAȘCA, Corina. Dinamica procesului de fermentare alcoolică a borhotului de cereale în prezența acidului dehidroxifumaric. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 480-483. ISBN 978-9975-45-828-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2022
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022

Dinamica procesului de fermentare alcoolică a borhotului de cereale în prezența acidului dehidroxifumaric


Pag. 480-483

Tașca Corina
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 27 iulie 2022


Rezumat

În ultimii ani, industria alimentară a cunoscut o dezvoltare fără precedent, dezvoltare corelată cu creșterea rapidă a cantității de deșeuri agricole. În mod evident , problemele de mediu și impactul negativ ale deșeurilor agricole au devenit preocuparea principală în ultimii ani. Deșeurile agricole prezintă o aplicabilitate considerabilă datorită rezistenței ridicate, costurilor reduse, disponibilitate și ușurință în reutilizare. Cantități mari de deșeuri organice sunt înregistrare mai ales pentru industria vinicolă, deoarece produsele de bază – vinurile și divinurile – constituie cel mult 60 la sută din costul materiei prime utilizate, pe de o parte, iar produsele secundare se acumulează în volume impunătoare. Tratarea deșeurilor din industria vinului și a alcoolului este problema actuală în Republica Moldova. Cercetări în ceea ce privește valorificarea deșeurilor din industria băuturilor , în Republica Moldova sunt foarte puține. Astfel, am urmărit cercetarea influenței substanțelor biologic active (acid dehidroxifumaric), posibilul lor efect activator sau inhibitor, asupra procesului de fermentație alcoolică a borhotului de cereale, în condiții de laborator. Rezultatele obținute mărturisesc clar eficiența utilizării biocatalizatorilor în cadrul proceselor de fermentare alcoolică.

Cuvinte-cheie
acid dehidroxifumaric, alcool, substanţe biologic active, deşeuri agricole, industria vinicolă.

Google Scholar Export

<meta name="citation_title" content="Dinamica procesului de fermentare alcoolică a borhotului de cereale &icirc;n prezența acidului dehidroxifumaric">
<meta name="citation_author" content="Tașca Corina">
<meta name="citation_publication_date" content="2022">
<meta name="citation_collection_title" content="Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor">
<meta name="citation_volume" content="Vol.1">
<meta name="citation_firstpage" content="480">
<meta name="citation_lastpage" content="483">
<meta name="citation_pdf_url" content="https://ibn.idsi.md/sites/default/files/imag_file/p-480-483_0.pdf">