Dinamica procesului de fermentare alcoolică a borhotului de cereale în prezența acidului dehidroxifumaric
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
337 5
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-04 11:46
SM ISO690:2012
TAȘCA, Corina. Dinamica procesului de fermentare alcoolică a borhotului de cereale în prezența acidului dehidroxifumaric. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 480-483. ISBN 978-9975-45-828-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2022
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022

Dinamica procesului de fermentare alcoolică a borhotului de cereale în prezența acidului dehidroxifumaric


Pag. 480-483

Tașca Corina
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 27 iulie 2022


Rezumat

În ultimii ani, industria alimentară a cunoscut o dezvoltare fără precedent, dezvoltare corelată cu creșterea rapidă a cantității de deșeuri agricole. În mod evident , problemele de mediu și impactul negativ ale deșeurilor agricole au devenit preocuparea principală în ultimii ani. Deșeurile agricole prezintă o aplicabilitate considerabilă datorită rezistenței ridicate, costurilor reduse, disponibilitate și ușurință în reutilizare. Cantități mari de deșeuri organice sunt înregistrare mai ales pentru industria vinicolă, deoarece produsele de bază – vinurile și divinurile – constituie cel mult 60 la sută din costul materiei prime utilizate, pe de o parte, iar produsele secundare se acumulează în volume impunătoare. Tratarea deșeurilor din industria vinului și a alcoolului este problema actuală în Republica Moldova. Cercetări în ceea ce privește valorificarea deșeurilor din industria băuturilor , în Republica Moldova sunt foarte puține. Astfel, am urmărit cercetarea influenței substanțelor biologic active (acid dehidroxifumaric), posibilul lor efect activator sau inhibitor, asupra procesului de fermentație alcoolică a borhotului de cereale, în condiții de laborator. Rezultatele obținute mărturisesc clar eficiența utilizării biocatalizatorilor în cadrul proceselor de fermentare alcoolică.

Cuvinte-cheie
acid dehidroxifumaric, alcool, substanţe biologic active, deşeuri agricole, industria vinicolă.

Dublin Core Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'>
<dc:creator>Tașca, C.</dc:creator>
<dc:date>2022</dc:date>
<dc:description xml:lang='ro'><p>&Icirc;n ultimii ani, industria alimentară a cunoscut o dezvoltare fără precedent, dezvoltare corelată cu creșterea rapidă a cantității de deșeuri agricole. &Icirc;n mod evident , problemele de mediu și impactul negativ ale deșeurilor agricole au devenit preocuparea principală &icirc;n ultimii ani. Deșeurile agricole prezintă o aplicabilitate considerabilă datorită rezistenței ridicate, costurilor reduse, disponibilitate și ușurință &icirc;n reutilizare. Cantități mari de deșeuri organice sunt &icirc;nregistrare mai ales pentru industria vinicolă, deoarece produsele de bază &ndash; vinurile și divinurile &ndash; constituie cel mult 60 la sută din costul materiei prime utilizate, pe de o parte, iar produsele secundare se acumulează &icirc;n volume impunătoare. Tratarea deșeurilor din industria vinului și a alcoolului este problema actuală &icirc;n Republica Moldova. Cercetări &icirc;n ceea ce privește valorificarea deșeurilor din industria băuturilor , &icirc;n Republica Moldova sunt foarte puține. Astfel, am urmărit cercetarea influenței substanțelor biologic active (acid dehidroxifumaric), posibilul lor efect activator sau inhibitor, asupra procesului de fermentație alcoolică a borhotului de cereale, &icirc;n condiții de laborator. Rezultatele obținute mărturisesc clar eficiența utilizării biocatalizatorilor &icirc;n cadrul proceselor de fermentare alcoolică.</p></dc:description>
<dc:source>Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor (Vol.1) 480-483</dc:source>
<dc:subject>acid dehidroxifumaric</dc:subject>
<dc:subject>alcool</dc:subject>
<dc:subject>substanţe biologic active</dc:subject>
<dc:subject>deşeuri agricole</dc:subject>
<dc:subject>industria
vinicolă.</dc:subject>
<dc:title>Dinamica procesului de fermentare alcoolică a borhotului de cereale &icirc;n prezența acidului dehidroxifumaric</dc:title>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type>
</oai_dc:dc>