Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
272 2 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-06-19 15:47 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.222+663.253 (1) |
Wine. Winemaking. Oenology (444) |
SM ISO690:2012 BORTA, Ion. Optimizarea conținutului substanțelor fenolice în tehnologia vinurilor tinere roșii „Primeur” și „Virgin”. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2021, nr. 4(63), pp. 111-114. ISSN 1857-0461. DOI: https://doi.org/10.52673/18570461.21.4-63.13 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 4(63) / 2021 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
DOI:https://doi.org/10.52673/18570461.21.4-63.13 | ||||||
CZU: 663.222+663.253 | ||||||
Pag. 111-114 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
The aim of the research was to improve the organoleptic qualities of young red wines ”Primeur” and ”Virgin” based on optimizing the content of phenolic substances and malic acid. The technological process consists in the elimination of approximately 80% of the total seeds contained in wine in alcoholic and malolactic fermentation. Limiting the division of phenolic compounds in young dry red wine allowed to decrease the feeling of excess astringency with obtaining a round, velvety taste and typical of this category of wines. The concomitant realization of the alcoholic and malolactic fermentations allowed the decrease of the malic acid content, responsible for the excess in the young dry red wines. |
||||||
Cuvinte-cheie vine seeds, separation, alcoholic and malolactic fermentations, young red wines, Yeasts, Bacteria, semințe de viță-de-vie, separare, fermentații alcoolice și malolactice, vinuri tinere roșii, levuri, Bacterii |
||||||
|