Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
500 8 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-19 20:48 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.314+665.3 (2) |
Edible oils and fats. Margarine. Protein foodstuffs (25) |
Oils. Fats. Waxes. Adhesives. Gums. Resins (112) |
SM ISO690:2012 CARAGIA, Vavil, MIGALATIEV, Olga, CARELINA, Marina. Producerea și utilizarea CO2-extractelor liposolubile în industria alimentară. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2019, nr. 1-2(79-80), pp. 58-61. ISSN 1857-3142. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | ||||||
Numărul 1-2(79-80) / 2019 / ISSN 1857-3142 | ||||||
|
||||||
CZU: 664.314+665.3 | ||||||
Pag. 58-61 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Extractia cufl uide supercritice,sii anume cu ajutorul dioxidului de carbon, poate fi utilizata ca o alternativa la metodele conventionale de extractie a compusilor bioactivi termolabili. S-au stabilit regimurile de extractie supercritica si s-au cercetat CO2-extractele liposolubile obtinute din: amestec de germeni si tarâte de grâu, tarâte de grâu, amarant si galbenus de ou, seminte de floarea-soarelui. În functie de materia prima, CO2-extractele lipofile constituie 4,0–30,0% raportate la masa materiei prime supusa extractiei. La pastrare, timp de 6 luni, indicii fizico-chimici ai CO2-extractelor liposolubile se modifica neesential. |
||||||
Cuvinte-cheie CO2-extracţia supercritică, extract liposolubil, germeni de grâu, tarâte de grâu, amarant, galbenus de ou, seminte de floarea-soarelui. |
||||||
|