Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
324 4 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-12-09 22:26 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
581.142+615.014 (1) |
Plant physiology (526) |
Pharmacology. Therapeutics. Toxicology (1595) |
SM ISO690:2012 GRIGORIEV, Valeria, CHIRU, Tatiana. Germinarea semințelor – metodă de majorare a totalului fenolic și a capacității antioxidante. In: Revista Farmaceutică a Moldovei , 2016, nr. 1-4, pp. 95-97. ISSN 1812-5077. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista Farmaceutică a Moldovei | ||||||
Numărul 1-4 / 2016 / ISSN 1812-5077 | ||||||
|
||||||
CZU: 581.142+615.014 | ||||||
Pag. 95-97 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Scopul acestui studiu este de a investiga efectul germinării asupra totalului fenolic și acțiunii antioxidante a semințelor de grîu, floarea soarelui și porumb. Germinarea majorează totalul fenolic la fel ca și capacitatea antioxidantă, evaluată utilizînd metoda DPPH. Printre probele cercetare, semințele de grîu se deosebesc prin valorile cele mai scăzute ale totalului fenolic și capacității antioxidante. Germenii de porumb și floarea soarelui sunt cei mai bogați în conținutul de fenoli și manifesta cea mai înaltă capacitate antioxidantă. În această lucrare s-a dezvăluit că germenii sunt o sursă reușită de compuși bioactivi cu antioxidanți în rația noastră alimentară. |
||||||
Cuvinte-cheie Germeni, fenoli, antioxidanţi, compuşi bioactivi, sprouts, Phenols, antioxidants, bioactive compounds |
||||||
|
DataCite XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'> <creators> <creator> <creatorName>Grigoriev, V.</creatorName> <affiliation>Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, Moldova, Republica</affiliation> </creator> <creator> <creatorName>Chiru, T.A.</creatorName> <affiliation>Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, Moldova, Republica</affiliation> </creator> </creators> <titles> <title xml:lang='ro'>Germinarea semințelor – metodă de majorare a totalului fenolic și a capacității antioxidante</title> </titles> <publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher> <publicationYear>2016</publicationYear> <relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISSN' relationType='IsPartOf'>1812-5077</relatedIdentifier> <subjects> <subject>Germeni</subject> <subject>fenoli</subject> <subject>antioxidanţi</subject> <subject>compuşi bioactivi</subject> <subject>sprouts</subject> <subject>Phenols</subject> <subject>antioxidants</subject> <subject>bioactive compounds</subject> <subject schemeURI='http://udcdata.info/' subjectScheme='UDC'>581.142+615.014</subject> </subjects> <dates> <date dateType='Issued'>2016-12-27</date> </dates> <resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Journal article</resourceType> <descriptions> <description xml:lang='ro' descriptionType='Abstract'><p>Scopul acestui studiu este de a investiga efectul germinării asupra totalului fenolic și acțiunii antioxidante a semințelor de grîu, floarea soarelui și porumb. Germinarea majorează totalul fenolic la fel ca și capacitatea antioxidantă, evaluată utilizînd metoda DPPH. Printre probele cercetare, semințele de grîu se deosebesc prin valorile cele mai scăzute ale totalului fenolic și capacității antioxidante. Germenii de porumb și floarea soarelui sunt cei mai bogați în conținutul de fenoli și manifesta cea mai înaltă capacitate antioxidantă. În această lucrare s-a dezvăluit că germenii sunt o sursă reușită de compuși bioactivi cu antioxidanți în rația noastră alimentară.</p></description> <description xml:lang='en' descriptionType='Abstract'><p>The aim of this study was to investigate the effect of germination on the phenolic content and antioxidant activity in the seeds of wheat, sunflower and maize. Germination increased total phenolic content as well as antioxidant activity, evaluated using DPPH method. Among the samples, wheat seed was characterized by lowest levels of total phenols and antioxidant activity. Maize and sunflower sprouts were the most rich in phenols and exhibited the highest antioxidant activity. In this work it was found that the sprouts are a good source of bioactive compounds in our diet with health-promoting antioxidants.</p></description> </descriptions> <formats> <format>application/pdf</format> </formats> </resource>