Fructele de mere în faza timpurie de coacere - materie primă pentru obținerea acidifiantului natural
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
569 8
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-12 16:33
SM ISO690:2012
CRUCIRESCU, Diana. Fructele de mere în faza timpurie de coacere - materie primă pentru obținerea acidifiantului natural. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 26-29 martie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2019, Vol.1, pp. 505-508. ISBN 978-9975-45-588-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2019
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 26-29 martie 2019

Fructele de mere în faza timpurie de coacere - materie primă pentru obținerea acidifiantului natural


Pag. 505-508

Crucirescu Diana
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 23 martie 2020


Rezumat

Fructele de mere verzi (necoapte) constituie cca 20 % din rod și nu se valorifică în scop alimentar. Acestea sunt de regulă înlăturate de pe copaci prin operația agricolă de normare a încărcăturii de rod pe pom. În lucrarea prezentată este abordată posibilitatea valorificării acestor fructelor în faza timpurie de coacere pentru obținerea acidifianților naturali. Au fost determinați indicii fizico-chimici și organoleptici în extractele de mere, provenite din 4 soiuri: Coredana, Coredem, Rewena și Reglindis. Conţinutul de substanţe uscate hidrosolubile a variat de la 10 % până la 13 %, glucide – de la 8,40 % până la 11 % și aciditate titrabilă (recalculată la acid malic) – de la 1,7 % până la 3,1 %. În urma evaluării organoleptice, a fost constatat că extractele din mere au un gust acid, ușor dulce, agreabil și aromă plăcută.

Cuvinte-cheie
mere nematurate, conținutul de glucide, conținutul de acizi organici, evaluare organoleptică

DataCite XML Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<resource xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xmlns='http://datacite.org/schema/kernel-3' xsi:schemaLocation='http://datacite.org/schema/kernel-3 http://schema.datacite.org/meta/kernel-3/metadata.xsd'>
<creators>
<creator>
<creatorName>Crucirescu, D.G.</creatorName>
<affiliation>Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Moldova, Republica</affiliation>
</creator>
</creators>
<titles>
<title xml:lang='ro'>Fructele de mere &icirc;n faza timpurie de coacere - materie primă pentru obținerea acidifiantului natural</title>
</titles>
<publisher>Instrumentul Bibliometric National</publisher>
<publicationYear>2019</publicationYear>
<relatedIdentifier relatedIdentifierType='ISBN' relationType='IsPartOf'>978-9975-45-588-6</relatedIdentifier>
<subjects>
<subject>mere nematurate</subject>
<subject>conținutul de glucide</subject>
<subject>conținutul de acizi organici</subject>
<subject>evaluare organoleptică</subject>
</subjects>
<dates>
<date dateType='Issued'>2019</date>
</dates>
<resourceType resourceTypeGeneral='Text'>Conference Paper</resourceType>
<descriptions>
<description xml:lang='ro' descriptionType='Abstract'><p>Fructele de mere verzi (necoapte) constituie cca 20 % din rod și nu se valorifică &icirc;n scop alimentar. Acestea sunt de regulă &icirc;nlăturate de pe copaci prin operația agricolă de normare a &icirc;ncărcăturii de rod pe pom. &Icirc;n lucrarea prezentată este abordată posibilitatea valorificării acestor fructelor &icirc;n faza timpurie de coacere pentru obținerea acidifianților naturali. Au fost determinați indicii fizico-chimici și organoleptici &icirc;n extractele de mere, provenite din 4 soiuri: Coredana, Coredem, Rewena și Reglindis. Conţinutul de substanţe uscate hidrosolubile a variat de la 10 % p&acirc;nă la 13 %, glucide &ndash; de la 8,40 % p&acirc;nă la 11 % și aciditate titrabilă (recalculată la acid malic) &ndash; de la 1,7 % p&acirc;nă la 3,1 %. &Icirc;n urma evaluării organoleptice, a fost constatat că extractele din mere au un gust acid, ușor dulce, agreabil și aromă plăcută.</p></description>
</descriptions>
<formats>
<format>application/pdf</format>
</formats>
</resource>