Caracteristica fenotipă a tulpinilor autohtone de bacterii lactice izolate din smîntînă de fermentare spontană
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
607 6
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-21 11:07
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
637.146.32 (1)
Продукты животноводства и охоты (304)
SM ISO690:2012
ŞVEŢ, Svetlana, CARTAŞEV, Anatolie. Caracteristica fenotipă a tulpinilor autohtone de bacterii lactice izolate din smîntînă de fermentare spontană. In: Zootehnie şi Biotehnologii agricole : materialele Simpozionului Ştiinţific Internaţional „85 ani ai Facultăţii de Agronomie – realizări şi perspective”, dedicat aniversării a 85 de ani de la fondarea Universităţii Agrare de Stat din Moldova , 25 septembrie 2018, Chișinău. Chişinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2018, Vol. 52(2), pp. 351-355. ISBN 978-9975-64-302-3.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Zootehnie şi Biotehnologii agricole
Vol. 52(2), 2018
Simpozionul "Zootehnie şi Biotehnologii agricole "
Chișinău, Moldova, 25 septembrie 2018

Caracteristica fenotipă a tulpinilor autohtone de bacterii lactice izolate din smîntînă de fermentare spontană

CZU: 637.146.32

Pag. 351-355

Şveţ Svetlana1, Cartaşev Anatolie2
 
1 Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor,
2 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 24 februarie 2020


Rezumat

From the samples of the sour cream with spontaneous fermentation from the peasant of different districts of Republic of Moldova there were identified 32 strains of mesofilic milk bacteria: 18 strains by phisico-biochemical characteristics were attributed to Lactococcus lactis ssp. lactis, 6 strains to Lactococcus lactis ssp. diacetilactis, 8 strains to Lactococcus lactis ssp. lactis. Were selected 14 strains, which showed high activity of acid-formation in milk. These cultures are recommended for following testing for their tehnological characteristics with the purpose of usage in the production of fermented milk products.

Cuvinte-cheie
lactic acid bacteria, phenotypic characteristics, indigenous strains