Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
654 17 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-15 20:42 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
664.91+664.933 (1) |
Технология консервирования пищевых продуктов животного происхождения (14) |
SM ISO690:2012 CARAGIA, Vavil, VÎCEROVA, Larisa, MIGALATIEV, Olga. Elaborarea regimului de sterilizare a conservelor, cu utilizarea instalaţiei EBI 10-T-230. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2019, nr. 3-4(81-82), pp. 67-71. ISSN 1857-3142. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia | ||||||
Numărul 3-4(81-82) / 2019 / ISSN 1857-3142 | ||||||
|
||||||
CZU: 664.91+664.933 | ||||||
Pag. 67-71 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În articol este descrisă metoda de elaborare a regimului de sterilizare a conservelor Pipote de găină în aspic, folosind instalaţia înzestrată cu elemente moderne de măsurare şi înregistrare a temperaturii şi timpului. Este expusă metoda stabilirii regimului de sterilizare, folosind ca bază efectul de distrugere a microorganismelor în funcţie de temperatură şi timp, aşa-numitul Fef şi efectul normativ Fn, care depinde de aciditatea activă a conservelor (pH). Măsurările şi înregistrările de temperatură şi timp au fost efectuate cu ajutorul dispozitivelor moderne ale instalaţiei: înregistratorul de temperatură EBI 10-T-230; interfaţa EBI-AE-S şi setul de adaptoare EBI–DA. În baza datelor obţinute a fost calculat F-efectul (Fef = 19,9616 m.c.) şi comparat cu F-efectul normativ (Fn = 8-19 m.c.). Efectul de sterilizare real este puţin mai mare decât efectul normativ (Fef > Fn), deci conservele Pipote de găină în aspic vor avea sterilitate industrială. |
||||||
Cuvinte-cheie conserve, sterilizare, F-efect, înregistrator de temperatură şi timp, interfaţă, adaptor, letalitate, sondă, regim |
||||||
|