Stabilizarea capacităţii antioxidante a extractelor din microalga Porphyridium Cruentum prin aplicarea preparatelor de origine vegetală
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
793 2
Ultima descărcare din IBN:
2023-09-05 15:55
SM ISO690:2012
SADOVNIC, Daniela. Stabilizarea capacităţii antioxidante a extractelor din microalga Porphyridium Cruentum prin aplicarea preparatelor de origine vegetală. In: Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii, 2012, nr. 2(317), pp. 141-148. ISSN 1857-064X.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii
Numărul 2(317) / 2012 / ISSN 1857-064X

Stabilizarea capacităţii antioxidante a extractelor din microalga Porphyridium Cruentum prin aplicarea preparatelor de origine vegetală

Pag. 141-148

Sadovnic Daniela
 
Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al AŞM
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 8 iunie 2016


Rezumat

În articol sunt prezentate rezultatele studiului de stabilire a posibilităţii utilizării suplimentelor polifenolice din seminţe de struguri, soi Cabernet, în calitate de agenţi protectori (stabilizatori) ai activităţii antioxidante a extractelor din microalga roşie Porphyridium cruentum. A fost determinat că preparatele etanolice de 55, 65 şi 96%, obţinute din seminţe de struguri, în concentraţii mici, au capacitatea de stabilizare a antioxidanţilor obţinuţi din biomasa de Porphyridium.

Cuvinte-cheie
Porphyridium - seminţe de struguri – antioxidanţi - stabilizator

Dublin Core Export

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'>
<dc:creator>Sadovnic, D.C.</dc:creator>
<dc:date>2012-04-02</dc:date>
<dc:description xml:lang='ro'>În articol sunt prezentate rezultatele studiului de stabilire a posibilităţii utilizării suplimentelor polifenolice din seminţe de struguri, soi Cabernet, în calitate de agenţi protectori (stabilizatori) ai activităţii antioxidante a extractelor din microalga roşie Porphyridium cruentum. A fost determinat că preparatele etanolice de 55, 65 şi 96%, obţinute din seminţe de struguri, în concentraţii mici, au capacitatea de stabilizare a antioxidanţilor obţinuţi din biomasa de Porphyridium. </dc:description>
<dc:source>Buletinul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Ştiinţele vieţii 317 (2) 141-148</dc:source>
<dc:subject>Porphyridium - seminţe de struguri – antioxidanţi - stabilizator</dc:subject>
<dc:title>Stabilizarea capacităţii antioxidante a extractelor din microalga Porphyridium Cruentum prin aplicarea preparatelor de origine vegetală</dc:title>
<dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type>
</oai_dc:dc>