Berry and grape metabolites for antimicrobial applications against foodborne bacterial pathogens
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
134 1
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-14 20:40
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.7:663.252.6:579.67 (1)
Ягодные культуры (130)
Виноделие. Энология. Виноградные вина (444)
Прикладная микробиология (368)
SM ISO690:2012
COJOCARI, Daniela, GHENDOV-MOŞANU, Aliona, STURZA, Rodica. Berry and grape metabolites for antimicrobial applications against foodborne bacterial pathogens. In: Journal of Engineering Sciences, 2023, vol. 30, nr. 4, pp. 147-159. ISSN 2587-3474. DOI: https://doi.org/10.52326/jes.utm.2023.30(4).11
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Journal of Engineering Sciences
Volumul 30, Numărul 4 / 2023 / ISSN 2587-3474 /ISSNe 2587-3482

Berry and grape metabolites for antimicrobial applications against foodborne bacterial pathogens

Metaboliți din fructe de padure și struguri pentru aplicații antimicrobiene impotriva agenților patogeni de origine alimentară

DOI:https://doi.org/10.52326/jes.utm.2023.30(4).11
CZU: 634.7:663.252.6:579.67

Pag. 147-159

Cojocari Daniela12, Ghendov-Moşanu Aliona1, Sturza Rodica1
 
1 Technical University of Moldova,
2 ”Nicolae Testemițanu” State University of Medicine and Pharmacy
 
 
Disponibil în IBN: 16 februarie 2024


Rezumat

The increase in the resistance of microorganisms to chemical substances and conventional drugs presents a serious and obvious problem worldwide, which has determined numerous researches aimed at the identification of new biocides with extended activity. Plants and their derivatives contain a wide variety of secondary metabolites that can inhibit or slow down the growth of bacteria, yeasts and molds. The microbiostatic activity of some berries represents a promising source of alternative solutions for their use in order to reduce the microbial contamination of raw materials and food products. The article elucidates the in vitro microbiostatic and microbicidal effects of some berries and grape marc rich in phenolic compounds with microorganisms that cause food spoilage: Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Klebsiella pneumoniae. The composition of the extracts is examined, and possible mechanisms of antimicrobial action are analyzed.

Creșterea rezistenței microorganismelor la substanțele chimice și medicamentele convenționale prezintă o problemă serioasă și evidentă la nivel mondial, ceea ce a determinat numeroase cercetări care vizează identificarea de noi biocide cu activitate extinsă. Plantele și derivații lor conțin o mare varietate de metaboliți secundari care pot inhiba sau încetini creșterea bacteriilor, drojdiilor și mucegaiurilor. Activitatea microbiostatică a unor fructe de pădure reprezintă o sursă promițătoare de soluții alternative pentru utilizarea acestora în vederea reducerii contaminării microbiene a materiilor prime și a produselor alimentare. Articolul elucidează efectele microbiostatice și microbicide in vitro ale unor fructe de pădure și tescovină de struguri bogate în compuși fenolici cu microorganisme care provoacă alterarea alimentelor: Staphylococcus aureus, Escherichia coli și Klebsiella pneumoniae. Se examinează compoziția extractelor și se analizează posibilele mecanisme de acțiune antimicrobiană.

Cuvinte-cheie
Berries, grape marc, Phenolic compounds, Antimicrobial activity, mechanisms of inhibition of pathogenic bacteria,

fructe de pădure, Tescovină de struguri, Compuşi fenolici, activitate antimicrobiană, mecanisme de inhibare a bacteriilor patogene