Obţinerea colorantului roşu din tescovină de sfeclă
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
149 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-28 19:16
SM ISO690:2012
CARABULEA, Boris, MOTRIUC, Svetlana, CARABULEA, Vera. Obţinerea colorantului roşu din tescovină de sfeclă. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 77-80. ISBN 978-9975-45-312-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor"
Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013

Obţinerea colorantului roşu din tescovină de sfeclă


Pag. 77-80

Carabulea Boris, Motriuc Svetlana, Carabulea Vera
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 27 iunie 2023


Rezumat

În lucrare este descris procesul tehnologic de obţinere a fazei solide de la prelucrarea sfeclei roşii. În faza solidă este determinată concentraţia de betaină. Pe parcursul procesului tehnologic este dirijată cantitatea de betaină, sunt aduse pierderile de colorant roşu la fiecare operaţiune tehnologică în raport cu cantitatea iniţială de colorant. Sunt prezentaţi parametrii tehnologici la care sa tratat faza solidă.

Cuvinte-cheie
sfeclă, tescovina, extragere, coloranti, fază lichidă, fază solidă, betaină, temperatură, Enzime, schema tehnologică