Articolul precedent |
Articolul urmator |
149 2 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-28 19:16 |
SM ISO690:2012 CARABULEA, Boris, MOTRIUC, Svetlana, CARABULEA, Vera. Obţinerea colorantului roşu din tescovină de sfeclă. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 77-80. ISBN 978-9975-45-312-7. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor Vol.2, 2014 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor" Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013 | ||||||
|
||||||
Pag. 77-80 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În lucrare este descris procesul tehnologic de obţinere a fazei solide de la prelucrarea sfeclei roşii. În faza solidă este determinată concentraţia de betaină. Pe parcursul procesului tehnologic este dirijată cantitatea de betaină, sunt aduse pierderile de colorant roşu la fiecare operaţiune tehnologică în raport cu cantitatea iniţială de colorant. Sunt prezentaţi parametrii tehnologici la care sa tratat faza solidă. |
||||||
Cuvinte-cheie sfeclă, tescovina, extragere, coloranti, fază lichidă, fază solidă, betaină, temperatură, Enzime, schema tehnologică |
||||||
|