Extragerea colorantului roşu prin metoda enzimatică
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
148 0
SM ISO690:2012
CARABULEA, Boris, MOTRIUC, Svetlana, CARABULEA, Vera. Extragerea colorantului roşu prin metoda enzimatică. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 73-76. ISBN 978-9975-45-312-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor"
Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013

Extragerea colorantului roşu prin metoda enzimatică


Pag. 73-76

Carabulea Boris, Motriuc Svetlana, Carabulea Vera
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 27 iunie 2023


Rezumat

În lucrarea dată sunt prezentate rezultatele cercetărilor privind extragerea colorantului de betaină din sfecla roşie cu utilizarea enzimelor cu acţiune celolitică şi amilolitică. Sunt prezentate date privind pierderile de masă a materiei prime şi pierderilor de coloranţi (betaine) în procesul tehnologic de prelucrare.

Cuvinte-cheie
sfeclă, extragere, coloranti, , betaină, temperatură, Enzime, schema tehnologică, tehnologie, curăţare, fază lichidă, fază solidă