Obţinerea şi utilizarea lizozimei din albuş de ou
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
124 0
SM ISO690:2012
MIJA, Nina, CURACIOV, Vadim, CARABULEA, Boris. Obţinerea şi utilizarea lizozimei din albuş de ou. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 81-84. ISBN 978-9975-45-312-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor"
Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013

Obţinerea şi utilizarea lizozimei din albuş de ou


Pag. 81-84

Mija Nina, Curaciov Vadim, Carabulea Boris
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 27 iunie 2023


Rezumat

Lucrarea este dedicată procesului de extragere şi utilizare a lizozimei din albuş de ou – proteină cu proprietăţi antibiotice. La extragere se folosesc soluţii de sare şi acizi cu diferite concentraţii pentru a asigura extragerea deplină a lizozimei şi elaborarea regimului optim de obţinere. Fracțiile proteice de lizozimă sau utilizată la prepararea produselor lactate cu scopul de a inhiba activitatea microorganismelor patogene în procesul de fermentare a brânzeturilor de tip „Telemea”. Această fracție proteică (lizozima) se dizolvă bine în lapte şi uşor se asimilează de organismul uman.

Cuvinte-cheie
Lizozime, proteine, proprietăţi antimicrobiene, fracționare, α – lactalbumină, brânză