Determinarea termenului de păstrare a produselor lactate acide liofilizate
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
127 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-08 16:47
SM ISO690:2012
CARTAŞEV, Anatolie, COEV, Ghenadii. Determinarea termenului de păstrare a produselor lactate acide liofilizate. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor, Ed. Vol.2, 15-23 noiembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2014, Vol.2, pp. 6-9. ISBN 978-9975-45-312-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor
Vol.2, 2014
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor și studenţilor"
Vol.2, Chișinău, Moldova, 15-23 noiembrie 2013

Determinarea termenului de păstrare a produselor lactate acide liofilizate


Pag. 6-9

Cartaşev Anatolie, Coev Ghenadii
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 23 iunie 2023


Rezumat

Produsele lactate fermentate sînt solicitate de consumători, volumul de producere creşte, se perfecţionează tehnologiile şi utilajul de producere, în acelaşi moment produsele de acest tip sînt nerezistente la păstrare. Din acest motiv apare problema de a păstra produsele lactate fermentate timp îndelungat fără schimbarea indicilor de calitate şi inofensivitate. A fost produse mostre pentru 4 sortimente de produse lactate fermentate liofilizate, care după restastabilire din stare liofilizată au demonstrat caracacteristici organoleptice, fizico-chimice și microbiologice identice produselor proaspete. În rezultatul cercetărilor efectuate în Laboratorul de Biotehnologii Alimentare (IP „IŞPHTA”) autorii au constatat că caracteristicile organoleptice ale produselor liofilizate sînt identice cu ale produselor proaspete.

Cuvinte-cheie
liofilizarea, produse lactate fermentate