Articolul precedent |
Articolul urmator |
238 1 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-01-09 15:41 |
SM ISO690:2012 REȘETNIC, Elena. Alimentația în satul lozova, în a doua jumătate a secolului X. In: Probleme actuale ale ştiinţelor umanistice.: Anale ştiinţifice ale doctoranzilor şi postdoctoranzilor, Ed. vol.2, 1 octombrie 2018, Chişinău. Chişinău: CEP UPS „I.Creangă”, 2018, Vol. 17, Partea 2, pp. 90-99. ISBN 978-9975-46-394-2. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Probleme actuale ale ştiinţelor umanistice. Vol. 17, Partea 2, 2018 |
||||||
Conferința "Probleme actuale ale ştiinţelor umanistice" vol.2, Chişinău, Moldova, 1 octombrie 2018 | ||||||
|
||||||
Pag. 90-99 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Articolul studiază bucătăria tradițională din satul Lozova, în a doua jumătate a secolului al XX-lea. Autorul prezintă informații despre ce fel de bucate folosesc zilnic locuitorii acestui sat, precum și despre produsele alimentare folosite. Când discutăm despre alimentele și tehnologiile folosite, Lozova poate fi încadrată într-o zonă mai largă – zona centrală a regiunii prut-nistrene. |
||||||
Cuvinte-cheie alimente, rasă, Vin, carne, legume, fructe, Food, bred, wine, meat, vegetables, fruits |
||||||
|
Cerif XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <CERIF xmlns='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1' xsi:schemaLocation='urn:xmlns:org:eurocris:cerif-1.5-1 http://www.eurocris.org/Uploads/Web%20pages/CERIF-1.5/CERIF_1.5_1.xsd' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' release='1.5' date='2012-10-07' sourceDatabase='Output Profile'> <cfResPubl> <cfResPublId>ibn-ResPubl-167454</cfResPublId> <cfResPublDate>2018</cfResPublDate> <cfVol>Vol. 17, Partea 2</cfVol> <cfStartPage>90</cfStartPage> <cfISBN>978-9975-46-394-2</cfISBN> <cfURI>https://ibn.idsi.md/ro/vizualizare_articol/167454</cfURI> <cfTitle cfLangCode='RO' cfTrans='o'>Alimentația în satul lozova, în a doua jumătate a secolului X</cfTitle> <cfKeyw cfLangCode='RO' cfTrans='o'>alimente; rasă; Vin; carne; legume; fructe; Food; bred; wine; meat; vegetables; fruits</cfKeyw> <cfAbstr cfLangCode='RO' cfTrans='o'><p>Articolul studiază bucătăria tradițională din satul Lozova, în a doua jumătate a secolului al XX-lea. Autorul prezintă informații despre ce fel de bucate folosesc zilnic locuitorii acestui sat, precum și despre produsele alimentare folosite. Când discutăm despre alimentele și tehnologiile folosite, Lozova poate fi încadrată într-o zonă mai largă – zona centrală a regiunii prut-nistrene.</p></cfAbstr> <cfAbstr cfLangCode='EN' cfTrans='o'><p>The articol is studying the traditional food in Lozova village, in the second half of XX th century. The author is expounding informations about what food are they using on daily basis, alsoceremonial food. When we are discussing about food and the thechnologies used with it, Lozova can be framed in a larger area – the central zone of the pruto-nistrean region.</p></cfAbstr> <cfResPubl_Class> <cfClassId>eda2d9e9-34c5-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>759af938-34ae-11e1-b86c-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2018T24:00:00</cfStartDate> </cfResPubl_Class> <cfResPubl_Class> <cfClassId>e601872f-4b7e-4d88-929f-7df027b226c9</cfClassId> <cfClassSchemeId>40e90e2f-446d-460a-98e5-5dce57550c48</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2018T24:00:00</cfStartDate> </cfResPubl_Class> <cfPers_ResPubl> <cfPersId>ibn-person-59836</cfPersId> <cfClassId>49815870-1cfe-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassId> <cfClassSchemeId>b7135ad0-1d00-11e1-8bc2-0800200c9a66</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2018T24:00:00</cfStartDate> </cfPers_ResPubl> </cfResPubl> <cfPers> <cfPersId>ibn-Pers-59836</cfPersId> <cfPersName_Pers> <cfPersNameId>ibn-PersName-59836-2</cfPersNameId> <cfClassId>55f90543-d631-42eb-8d47-d8d9266cbb26</cfClassId> <cfClassSchemeId>7375609d-cfa6-45ce-a803-75de69abe21f</cfClassSchemeId> <cfStartDate>2018T24:00:00</cfStartDate> <cfFamilyNames>Reșetnic</cfFamilyNames> <cfFirstNames>Elena</cfFirstNames> </cfPersName_Pers> </cfPers> </CERIF>