Optimizarea valorificării potențialului fenolic al strugurilor feteasca neagră și rara neagră în timpul fermentării-macerării
Закрыть
Articolul precedent
Articolul urmator
241 8
Ultima descărcare din IBN:
2024-02-27 16:40
SM ISO690:2012
ADOMNIȚA, Mihai. Optimizarea valorificării potențialului fenolic al strugurilor feteasca neagră și rara neagră în timpul fermentării-macerării. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 544-547. ISBN 978-9975-45-828-3..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2022
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022

Optimizarea valorificării potențialului fenolic al strugurilor feteasca neagră și rara neagră în timpul fermentării-macerării


Pag. 544-547

Adomnița Mihai
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 27 iulie 2022


Rezumat

În articol sunt reflectate rezultatele experimentale ce țin de valorificarea potențialului fenolic al strugurilor din soiul Feteasca Neagră și Rara Neagră, care în mare măsură determină valoarea biologică a vinurilor. Sunt prezentate rezultatele relevante privind extracția pigmenților naturali ai strugurilor-substanțe cu valoroase efecte biologice, inclusiv anticancerigene, facilitată de macerarea prefermentativă, de fermentarea alcoolică, de regimul termic și agitare, de enzimajul pectolitic, adaosurile de anhidridă sulfuroasă și alți factori. Pentru a elucida importanța condițiilor fermentării alcoolice au fost urmărite extracțiile antocianilor, dar și a fenolilor totali, flavonoizilor, cinamaților, în dinamică, pe măsura conversiei glucidelor în alcool etilic și alți metaboliți, urmărind inclusiv evoluția conținutului de zăharuri (ᵒBrix) și modificarea densității relative a musturilor.

Cuvinte-cheie
macerare, fermentaţie alcoolică, extracţie, Compuşi fenolici, antociani.