Articolul precedent |
Articolul urmator |
241 8 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-02-27 16:40 |
SM ISO690:2012 ADOMNIȚA, Mihai. Optimizarea valorificării potențialului fenolic al strugurilor feteasca neagră și rara neagră în timpul fermentării-macerării. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 29-31 martie 2022, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2022, Vol.1, pp. 544-547. ISBN 978-9975-45-828-3.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor Vol.1, 2022 |
||||||
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor" Chișinău, Moldova, 29-31 martie 2022 | ||||||
|
||||||
Pag. 544-547 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În articol sunt reflectate rezultatele experimentale ce țin de valorificarea potențialului fenolic al strugurilor din soiul Feteasca Neagră și Rara Neagră, care în mare măsură determină valoarea biologică a vinurilor. Sunt prezentate rezultatele relevante privind extracția pigmenților naturali ai strugurilor-substanțe cu valoroase efecte biologice, inclusiv anticancerigene, facilitată de macerarea prefermentativă, de fermentarea alcoolică, de regimul termic și agitare, de enzimajul pectolitic, adaosurile de anhidridă sulfuroasă și alți factori. Pentru a elucida importanța condițiilor fermentării alcoolice au fost urmărite extracțiile antocianilor, dar și a fenolilor totali, flavonoizilor, cinamaților, în dinamică, pe măsura conversiei glucidelor în alcool etilic și alți metaboliți, urmărind inclusiv evoluția conținutului de zăharuri (ᵒBrix) și modificarea densității relative a musturilor. |
||||||
Cuvinte-cheie macerare, fermentaţie alcoolică, extracţie, Compuşi fenolici, antociani. |
||||||
|