Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
449 1 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-10-17 10:14 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
616.379-008-64:613.2:577.19 (1) |
Заболевания пищеварительной системы. Болезнь пищеварительного тракта (1732) |
Гигиена питания. Диетика. Принципы питания (181) |
Материальные основы жизни. Биохимия. Молекулярная биология. Биофизика (664) |
SM ISO690:2012 POZDNEACOVA, Ilona, CRIVOI, Aurelia, GADIAC, Ivan. Utilizarea resveratrolului în calitate de supliment natural în rația alimentară zilnică a șobolanilor albi de laborator cu diabet experimental. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2020, nr. 1(131), pp. 121-124. ISSN 1814-3237. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.3953998 |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii) | ||||||
Numărul 1(131) / 2020 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X | ||||||
|
||||||
DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.3953998 | ||||||
CZU: 616.379-008-64:613.2:577.19 | ||||||
Pag. 121-124 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În diabetul zaharat, o alimentație adecvată constituie, pe lângă medicamente și exerciții fizice, unul dintre cele trei elemente de bază ale tratamentului. Respectarea unei diete specifice poate ajuta atât la obținerea unui bun echilibru glicemic, cât și la ameliorarea metabolismului lipidic. Fiind considerat sursa naturală a longevității, utilizarea resve-ratrolului în calitate de supliment natural poate înlocui în mod efectiv alimentele rafinate, bogate în glucoză și fructoză. |
||||||
Cuvinte-cheie diabet zaharat, regim dietetic, supliment natural, resveratrol, diabetes mellitus, diet, natural supplement, resveratrol |
||||||
|