Utilizarea resveratrolului în calitate de supliment natural în rația alimentară zilnică a șobolanilor albi de laborator cu diabet experimental
Закрыть
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
449 1
Ultima descărcare din IBN:
2023-10-17 10:14
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
616.379-008-64:613.2:577.19 (1)
Заболевания пищеварительной системы. Болезнь пищеварительного тракта (1732)
Гигиена питания. Диетика. Принципы питания (181)
Материальные основы жизни. Биохимия. Молекулярная биология. Биофизика (664)
SM ISO690:2012
POZDNEACOVA, Ilona, CRIVOI, Aurelia, GADIAC, Ivan. Utilizarea resveratrolului în calitate de supliment natural în rația alimentară zilnică a șobolanilor albi de laborator cu diabet experimental. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2020, nr. 1(131), pp. 121-124. ISSN 1814-3237. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.3953998
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii)
Numărul 1(131) / 2020 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X

Utilizarea resveratrolului în calitate de supliment natural în rația alimentară zilnică a șobolanilor albi de laborator cu diabet experimental

The use of resveratrol as natural supplement in daily food ration for albino laboratory rats on experimental diabetes

DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.3953998
CZU: 616.379-008-64:613.2:577.19

Pag. 121-124

Pozdneacova Ilona, Crivoi Aurelia, Gadiac Ivan
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 25 august 2020


Rezumat

În diabetul zaharat, o alimentație adecvată constituie, pe lângă medicamente și exerciții fizice, unul dintre cele trei elemente de bază ale tratamentului. Respectarea unei diete specifice poate ajuta atât la obținerea unui bun echilibru glicemic, cât și la ameliorarea metabolismului lipidic. Fiind considerat sursa naturală a longevității, utilizarea resve-ratrolului în calitate de supliment natural poate înlocui în mod efectiv alimentele rafinate, bogate în glucoză și fructoză.

In diabetes mellitus, an adequate food constitutes, in addition to medication and physical exercises, one of the three basic elements of treatment. Following a certain diet can be helpful for getting an optimum glycemic balance, as well as improvement of lipid metabolism. Being considered a natural source of longevity, the use of resveratrol as natural supplement can replace, in an effective way, refined aliments with high glucose and fructose concentrations.

Cuvinte-cheie
diabet zaharat, regim dietetic, supliment natural, resveratrol,

diabetes mellitus, diet, natural supplement, resveratrol