Articolul precedent |
Articolul urmator |
598 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2022-04-08 11:08 |
SM ISO690:2012 ROMAN, Zinaida, SUVORCHINA, Olga, MAZUR, Ecaterina. Determinarea izoflavonelor în semințe de soia prin metoda HPLC. In: Viitorul ne aparţine, 29 aprilie 2015, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, 2015, Ediția 5, p. 42. ISBN 978-9975-3036-5-1. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Viitorul ne aparţine Ediția 5, 2015 |
||||||
Conferința "Viitorul ne aparţine" Chișinău, Moldova, 29 aprilie 2015 | ||||||
|
||||||
Pag. 42-42 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Teza |
||||||
Introducere Industria farmaceutică este într-o continuă evoluţie, apărând pe piaţă noi produse, folosind tehnologii tot mai avansate. Izoflavonele, se crede pe scară largă că ar avea efecte benefice asupra sănătății umane. Acest punct de vedere se datorează, datelor epidemiologice, ce indică o corelație inversă între nivelurile de consum alimentar, soia derivate și incidența anumitor tipuri de cancer. Materiale și metode Semințe de soia, recolta a. 2014; cromatograf de lichide de înalta presiune Agilent 7500, dotat cu detector spectrophotometric UV-VIS; coloana Nucleosil C1, C-18 i.d.= 15 μm., 15x 0,4cm. Condițiile tehnice instrumentale: temperature coloanei este 40 °C; volumul de injecţie -20 μl; debitul fazei mobilă – 1 ml /min; faza mobilă acid fosforic 0,1 % și MeOH –apă 90:10. Rezultate și discuții 1.0 g de probă măcinată de semințe de soia sunt plasate într-un balon cu fund rotund de 100 ml,se adaugă 50 ml metanol 70% și se extrage cu ultrasunet timp de 10 minute.Extractul este filtrat printr-un filtru de celuloză cu dimensiunea porilor de 0,45 μcm într-un balon cotat de 100 ml, aducînd cu metanol 70% pînă la cotă; Se prepară soluția standard de izoflavone – genisteină.În urma determinărilor cromatografice s-a calculat conținutul de izoflavone în recalcul la genisteină - 0,36%. Concluzii Evaluînd conținutul total de izoflavone în produsul studiat în raport cu standardul de genisteină distingem un conținut acceptabil de izoflavone, rezultatele obținute corelează cu datele bibliografice. |