Articolul precedent |
Articolul urmator |
26 2 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-06-16 13:19 |
SM ISO690:2012 GUZUN, Valentina, PÎNZARU, Natalia. Cercetarea procesului tehnologic de preparare a produselor de panificație . In: Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice, 16 decembrie 2022, Cahul. Cahul: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din C, 2022, pp. 157-165. ISBN 978-9975-88-104-3. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice 2022 | ||||||
Conferința "Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice" Cahul, Moldova, 16 decembrie 2022 | ||||||
|
||||||
Pag. 157-165 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Pâinea este sursa de bază a alimentației, produs întrebuințat zilnic și care participă la majoritatea ritualuri, simbol, care ocupă locul central în toate religioase și culturile. Pâinea ca produs pentru consum, are multe componente importante cum sunt: proprietăţi fizico-chimice şi gustative, care stau la baza valorii alimentare şi a calităţii lor. O deosebită importanţă o are compoziţia chimică în stabilirea calităţii pâinii, deoarece substanţele care intră în componenţa acestui produs servesc la obţinerea energiei necesare organismului omenesc, la formarea ţesuturilor şi la reglarea diferitelor procese ale organismului. De calitatea pâinii depinde compoziţia chimică, şi valoarea ei alimentară și în mare măsură de indicii gustativi: aroma şi gustul, aspectul exterior, afânarea miezului. În cadrul sortimentelor produselor de panificaţie, un rol tot mai important îl ocupă produsele dietetice şi cele tradiţionale. Acest lucru se explică prin interesul consumatorilor de a se alimenta sănătos, precum şi a acelora care suferă de diferite afecţiuni. |
||||||
Cuvinte-cheie maia, panificaţie, Pîine, produse de panificație, maya, bakery, bread, bakery products |
||||||
|