Cercetarea procesului tehnologic de preparare a produselor de panificație
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
26 2
Ultima descărcare din IBN:
2024-06-16 13:19
SM ISO690:2012
GUZUN, Valentina, PÎNZARU, Natalia. Cercetarea procesului tehnologic de preparare a produselor de panificație . In: Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice, 16 decembrie 2022, Cahul. Cahul: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din C, 2022, pp. 157-165. ISBN 978-9975-88-104-3.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice 2022
Conferința "Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice"
Cahul, Moldova, 16 decembrie 2022

Cercetarea procesului tehnologic de preparare a produselor de panificație

Research of the technological process of preparation of bakery products


Pag. 157-165

Guzun Valentina, Pînzaru Natalia
 
Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi
 
 
Disponibil în IBN: 20 mai 2024


Rezumat

Pâinea este sursa de bază a alimentației, produs întrebuințat zilnic și care participă la majoritatea ritualuri, simbol, care ocupă locul central în toate religioase și culturile. Pâinea ca produs pentru consum, are multe componente importante cum sunt: proprietăţi fizico-chimice şi gustative, care stau la baza valorii alimentare şi a calităţii lor. O deosebită importanţă o are compoziţia chimică în stabilirea calităţii pâinii, deoarece substanţele care intră în componenţa acestui produs servesc la obţinerea energiei necesare organismului omenesc, la formarea ţesuturilor şi la reglarea diferitelor procese ale organismului. De calitatea pâinii depinde compoziţia chimică, şi valoarea ei alimentară și în mare măsură de indicii gustativi: aroma şi gustul, aspectul exterior, afânarea miezului. În cadrul sortimentelor produselor de panificaţie, un rol tot mai important îl ocupă produsele dietetice şi cele tradiţionale. Acest lucru se explică prin interesul consumatorilor de a se alimenta sănătos, precum şi a acelora care suferă de diferite afecţiuni.

Bread is the basic source of food, a product used daily and that participates in most rituals, a symbol that occupies the central place in all religions and cultures. Bread as a product for consumption has many important components such as: physical-chemical and taste properties, which are the basis of their nutritional value and quality. The chemical composition is of particular importance in the stability of the quality of the bread, because the composition of the substances that enter this product serve to obtain the energy needed by the human body, to form tissues and to regulate various processes of the body. The chemical composition and its nutritional value depend on the quality of the bread, and to a large extent on the taste cues: the aroma and taste, the external appearance, the loosening of the core. Within the assortment of bakery products, an increasingly important role is occupied by dietary and traditional products. This is explained by the interest of consumers to eat healthy, as well as those suffering from various ailments.

Cuvinte-cheie
maia, panificaţie, Pîine, produse de panificație,

maya, bakery, bread, bakery products