Sprijinirea femeilor în criză de sarcină - o prioritate națională
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
73 1
Ultima descărcare din IBN:
2024-06-06 12:48
SM ISO690:2012
USATÎI, Nadejda. Sprijinirea femeilor în criză de sarcină - o prioritate națională . In: Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice, 17 decembrie 2021, Cahul. Cahul: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din C, 2022, pp. 126-129. ISBN 978-9975-88-086-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice 2022
Conferința "Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice"
Cahul, Moldova, 17 decembrie 2021

Sprijinirea femeilor în criză de sarcină - o prioritate națională

Supporting women in crisis pregnancy - a national priority


Pag. 126-129

Usatîi Nadejda
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 15 mai 2024


Rezumat

Experiența mondială în acordarea de asistență socială femeilor în criză de sarcină datează de mai bine de 45 de ani. În unele state din SUA, precum și în țările scandinave și altele, la scurt timp după legalizarea avortului, un nou serviciu și-a propus să ajute femeile aflate în criză de sarcină să își rezolve problemele care au declanșat criza. Femeile care apelează la servicii de consiliere psihologică și asistență socială în criza de sarcină beneficiază în mod gratuit de un pachet de servicii sociale. Este important de menționat că în acordarea de asistență femeilor însărcinate rolul societății, al organizațiilor bisericești, precum și al sectorului privat sunt esențiale. Ca urmare, în SUA există aproximativ 2.800 de centre de sprijin pentru femeia însărcinată. Există de fapt trei tipuri de centre: centre care oferă sprijin psihologic și social femeilor însărcinate aflate în situații de criză, - cămine de rezidență permanentă a gravidelor și centre de îngrijire post-avort.

The global experience in providing social assistance to women in crisis pregnancy dates back more than 45 years. In some US states, as well as in Scandinavian countries and others, shortly after the legalization of abortion, a new service aims to help women in crisis pregnancy to resolve the problems that triggered the crisis. Women who seek psychological counselling and social assistance services during a crisis pregnancy receive a free social services package. It is important to note that the role of society, church organizations and the private sector is essential in providing assistance to pregnant women. As a result, there are approximately 2,800 support centers for pregnant women in the United States. There are actually three types of centers: centers that provide psychological and social support to pregnant women in crisis, - permanent residences for pregnant women and post-abortion care centers.

Cuvinte-cheie
avort, centre de sprijin, criza de sarcină, femeie însărcinată,

abortion, crisis pregnancy, pregnant woman, support centers