Obezitatea ca problemă de sănătate publică în India
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
106 1
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-14 18:53
SM ISO690:2012
ADITHYA, Kuruppichankandy. Obezitatea ca problemă de sănătate publică în India. In: Cercetarea în biomedicină și sănătate: calitate, excelență și performanță, Ed. 1, 18-20 octombrie 2023, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: 2023, p. 116. ISSN 2345-1476.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Cercetarea în biomedicină și sănătate: calitate, excelență și performanță 2023
Conferința "Cercetarea în biomedicină și sănătate: calitate, excelență și performanță"
1, Chişinău, Moldova, 18-20 octombrie 2023

Obezitatea ca problemă de sănătate publică în India

Obesity as a public health problem Inindia


Pag. 116-116

Adithya Kuruppichankandy
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 27 decembrie 2023


Rezumat

Introducere. Obezitatea este o problemă majoră de sănătatepublică, devenind o epidemie globală. Obezitatea esteo acumulare excesivă de grăsimi cu efecte negative asuprasănătății. Oamenii sunt clasificați ca obezi în funcție de indicelelor de masă corporală. Scopul lucrării. Rezumareapublicațiilor existente despre fenomenul obezității în populațiaadultă din India. Material și metode. Au fost efectuatecăutări în bazele de date electronice PubMed, ScienceDirectși Google Scholar și pe pagina web a Ministerului Sănătățiipentru identificarea publicațiilor referitoare la prevalențaobezității în India. Căutarea s-a făcut folosind Cuvinte-cheieși s-a limitat la informațiile publicate în limba engleză. Rezultate.Supragreutatea inclusiv obezitatea este o problemăemergentă de sănătate publică în India. Ratele de supragreutateși obezitate au crescut în 2014 în comparație cu 1975,de peste două ori în rândul femeilor (de la 6,4% la 14,9%) șide trei ori în rândul bărbaților (de la 3,2% la 14,9%). Pânăîn 2021, aproape fiecare al patrulea adult (23,7% de bărbațiși 24% de femei) era supraponderal sau obez. Supragreutateași obezitatea sunt mai frecvente în zonele urbane (30%)decât în cele rurale (19%) și printre cei cu statut socio-economic(SSE) înalt. Politica „Eat Right Challenge” inițiată în2020 de Autoritatea pentru Standarde de Siguranță Alimentarădin India, ajută la consolidarea siguranței alimentelorprin mediul de reglementare alimentară, oferind cetățeniloropțiuni alimentare sigure și mai sănătoase și implicândcetățenii să adopte și să solicite diete mai sănătoase, prinschimbări sociale și de comportament. Concluzii. În India,frecvența supragreutății și obezității a crescut în ultimii aniși a atins un nivel destul de ridicat în populațiile urbane șicele cu SES înalt. Guvernul ar trebui să promoveze avantajelestilului de viață, dietei și regimului de activitate fizicăsănătoase.

Background. Obesity is a major public health problem thathas grown into a global epidemic. Obesity is an excessivebuild-up of fat that could have negative health effects. Peopleare classified as obese according to their body massindex. Objective of the study. To summarize the existingpublications on obesity phenomenon in India’s adult population.Material and methods. Electronic databases Pub-Med, ScienceDirect, and Google Scholar and the webpageof the Ministry of Health were searched for publicationsreporting on obesity prevalence in India. Search was doneusing keywords and was limited to the information publishedin English. Results. Overweight including obesity isan emerging public health issue in India. Overweight andobesity rates increased more than two folds among womenin 2014 in comparison with 1975 (from 6.4% to 14.9%) andby three fold among men (from 3.2% to 14.9%). By 2021,nearly every fourth adult (23.7% of men and 24% of women)was overweight or obese in India. Overweight andobesity is more common in urban areas (30%) than in ruralones (19%) and among higher socioeconomic states (SES).The Eat Right Challenge policy organized by the Food SafetyStandards Authority of India starting 2020 assists in strengtheningfood safety through the food regulatory environment,providing safe and healthier food options to citizens,engaging citizens for adoption, and demanding healthierdiets through social and behavioral change. Conclusion. InIndia, the frequency of overweight and obesity increasedover the last years, but it had reached a rather high levelin urban and high-SES populations. The government shouldpromote the advantages of a healthy lifestyle, diet, and exerciseregimen.

Cuvinte-cheie
supragreutate, obezitate, prevalenţa, India,

overweight, obesity, prevalence, India.